Ραχήλ Μακρή: «Η Ελληνική πολιτεία οφείλει να αντιδράσει άμεσα, δυναμικά και θεσμικά στην τουρκική πολιτική των κανονιοφόρων»



Η κρίση του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού χαλιφάτου και οι επιτυχίες των Κούρδων ωθούν την Τουρκία στην προσφιλή της τακτική δημιουργίας ελεγχόμενης έντασης στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Για άλλη μια φορά ο στόλος της γειτονικής Χώρας προκαλεί για να δώσει άλλοθι μαχητικότητας στην τουρκική Κυβέρνηση και να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης σε ένα ακόμα τουρκικό σήριαλ παρόμοιου με αυτό των Ιμίων.

Η ψύχραιμη και αποτελεσματική αντίδραση της Λευκωσίας χρίζει θεσμικής στήριξης από την Ελληνική Πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαιτείται η διερεύνηση των μέχρι τώρα ενεργειών καθώς και για την χάραξη αποδοτικής και ολοκληρωμένης απάντησης στην τουρκική προκλητικότητα χωρίς πατριδοκάπηλες κορόνες λεονταρισμού, αλλά και μακριά από την νωχελική απάθεια που έχουν παρουσιάσει οι κυβερνήσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης τις τελευταίες δεκαετίες.

Για τους ανωτέρω αναφερόμενους λόγους η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή συνυπέγραψε αίτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Βουλευτών για συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την κατ’ αρμοδιότητα ενημέρωση των Βουλευτών από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.