Η πρώτη παρουσίαση του video clip με νοηματική γλώσσα του Ηλία Μπουρνιώτη στην Κοζάνη



Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του νέου video clip του Ηλία Μπουρνιώτη “Πότε λοιπόν θα αλλάξουμε” το βράδυ της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου 2014. Στο video clip συμμετέχουν μικρά παιδιά τραγουδώντας και αποδίδοντας το ρεφραίν στη νοηματική γλώσσα. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ζεστή και συγκινητική. Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας του Συλλόγου ΑμεA Π.Ε. Κοζάνης και συμπαρουσιαστής της εκπομπής “Έλα στη θέση μου” που στήριξαν από την αρχή αυτή την προσπάθεια, Μάριος Συμεωνίδης. Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον κοινωνικό αποκλεισμό και τη γενικότερη κατάσταση της εποχής μας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά “Ένας τόπος γίνεται καλύτερος, όταν καλυτερεύουν οι άνθρωποι του”.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του  Προέδρου του Συλλόγου ΑμεA Π.Ε. Κοζάνης Mιχάλη Μίγγου, που όπως ανέφερε σχετικά, η τέχνη και ο πολιτισμός είναι δικαίωμα όλων. Ο Ηλίας Μπουρνιώτης μίλησε για το πως έγραψε το συγκεκριμένο τραγούδι και για τις προσωπικές του εμπειρίες. Τέλος ο σκηνοθέτης του video clip Τρύφωνας Ζήσης μίλησε για το δημιουργικό κομμάτι, την οπτικοποίηση του τραγουδιού, την εμπειρία του από τη σκηνοθεσία της εκπομπής “Έλα στη θέση μου” όταν πρωτοξεκίνησε να μεταδίδεται και αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα της παράλληλης στήριξης στα σχολεία.

Το video clip μπορείτε να δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=1CN085J1LFA

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλα τα ΜΜΕ, τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ιστοσελίδες, blogs για την ευαισθησία τους στα κοινωνικά ζητήματα που στήριξαν και αγκάλιασαν αυτή την εκδήλωση. Στα παιδιά, και τους γονείς τους, που συμμετείχαν εθελοντικά στα γυρίσματα του video clip, τραγουδώντας και αποδίδοντας το ρεφραίν στη νοηματική γλώσσα. Ευχαριστούμε τη “Ραστώνη” για την ζεστή φιλοξενία. Τους μουσικούς που συμμετείχαν στο video clip και στην παρουσίαση. Τον σκηνοθέτη Τρύφωνα Ζήση και την www.recproductions.gr για την παραγωγή του video clip, την τεχνική υποστήριξη στην προβολή αυτής της προσπάθειας και την παρουσίαση. Ευχαριστούμε την Νηπιαγωγό Ειδικής Αγωγής Μαρία Γκιούρα, ενταγμένη σε τμήμα διερμηνείας της νοηματικής γλώσσας και με μεγάλη ευαισθησία σε θέματα ΑμεΑ, μιας και γνωρίζει και τη γραφή Braille για τυφλούς. Η κυρία Γκιούρα έκανε την απόδοση του ρεφραίν στη νοηματική γλώσσα και έδωσε στα παιδιά τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο ΑμεA Π.Ε. Κοζάνης, τον Πρόεδρο Μιχάλη Μήγγο και τον Γραμματέα Μάριο Συμεωνίδη για την στήριξη τους, τόσο μέσω του θεσμικού τους ρόλου, όσο και από την τηλεοπτική τους εκπομπή “Έλα στη θέση μου”. Και τέλος, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος διακρίνεται για την ευαισθησία του σε κοινωνικά ζητήματα, κάτι άλλωστε που έχει δείξει έμπρακτα ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, στηρίζοντας το αναπηρικό κίνημα και τέτοιες εκδηλώσεις, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους φορείς να δείξουν ανάλογη ευαισθησία. Τέλος κάνουμε γνωστή προς όλους τους φορείς τη διάθεση μας να συμμετέχουμε σε ανάλογες εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Δείτε το video από την εκδήλωση:

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.