Φωτογραφίες: Νταλίκα έσπειρε τον θάνατο στην Εγνατία έξω από τη Βέροια – 4 νεκροί – Τι προκάλεσε την φονική καραμπόλα



Χάος επικρατεί από το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία οδό, έπειτα από την φονική καραμπόλα σχεδόν 40 οχημάτων που οδήγησε στον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ενώ, υπάρχουν και 22 τραυματίες, οι δέκα από τους οποίους είναι σοβαρά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η καραμπόλα έγινε στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, όπου αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο από την Εγνατία Οδό. Εξαιτίας εργασιών που πραγματοποιούσε η ΔΕΗ η κυκλοφορία είχε διακοπεί στο ρεύμα και είχε δημιουργηθεί ουρά οχημάτων.

Τα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί οδηγοί είχαν βγει στο οδόστρωμα για να δουν τι συμβαίνει.


Περίπου στις 10.20 συνέβη το μοιραίο, όταν, μια νταλίκα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προσέκρουσε με ταχύτητα στα σταματημένα οχήματα και προκάλεσε τρομακτική καραμπόλα πετώντας αμάξια δεξιά και αριστερά, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες.

Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, ενώ, τα περισσότερα έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές με δύο να είναι καμένα ολοσχερώς.

O διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθος Αθανασόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ αναφέρθηκε σε «φοβερή καραμπόλα» και σε μάζες αυτοκινήτων, ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες. Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα.

Από το δυστύχημα έχουν ανασυρθεί νεκροί τέσσερις άνθρωποι με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο γυναίκες, έναν άνδρα και μια σορό που είναι εντελώς απανθρακωμένη. Ο αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 22, ενώ μερικοί από αυτούς είναι σοβαρά.

Σε κατάσταση σοκ ο οδηγός συνελήφθη μέσα στα χωράφια

Οπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο, αμέσως μετά την καραμπόλα πήρε τα έγγραφέ του και έφυγε από το σημείο της πρόσκρουσης.

Παρόλο που το φορτηγό είχε βουλγάρικες πινακίδες, ο οδηγός είναι Ρουμάνος, ενώ συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε ένα χωράφι στη γύρω περιοχή σε κατάσταση σοκ.


Δεν έκοψε ταχύτητα η νταλίκα -Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες από όσους έζησαν το τραγικό τροχαίο. Οσοι βρέθηκαν εκεί, λένε ότι ο οδηγός της νταλίκας δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα, πριν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της.

«Είδα στον καθρέφτη να έρχεται το φορτηγό και να χτυπάει αμάξια δεξιά και αριστερά. Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί. Το φορτηγό έπιασε φωτιά και ο κόσμος φώναζε, έκλαιγε. Ένα χάος», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο MEGA.

«Ακούσαμε από πίσω σπασίσματα και είδαμε ένα φορτηγό να κατεβαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα», ανέφερε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

«Μετά την έξοδο της Βέροιας είδαμε αυτοκίνητα να κόβουν ταχύτητα. Είδαμε δυο τύπους με μια σημαία να κάνουν σαν να παίζουν και ξαφνικά είδαμε αυτοκίνητα σταματημένα δεξιά και αριστερά. Κατέβηκα να δω τι συμβαίνει. Αφού είχα απομακρυνθεί 50 μέρα, άκουσα φωνές, χτυπήματα και αυτοκίνητα να τα πετάει η νταλίκα σαν χαρτοπόλεμο», τόνισε άλλος οδηγός, ενώ, ένας ακόμη μάρτυρας σημείωσε ότι η νταλίκα «πετούσε αυτοκίνητα αριστερά και δεξιά».

Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Βέροιας, έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.