Τα επιμορφωτικά εργαστήρια του 6ου διεθνούς φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου



Όπως κάθε χρόνο το διεθνές φεστιβάλ αφήγησης δεν περιλαμβάνει μόνο καλλιτεχνικές αλλά και παιδαγωγικές εκδηλώσεις. Με αυτό τον τρόπο αφήνει ένα μονιμότερο ίχνος στην ζωή και στην παιδεία των κατοίκων της πόλης. Φέτος τα εργαστήρια είναι τρία και απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό.

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 είναι αφιερωμένο στα εργαστήρια.

1. Στο Δημοτικό Ωδείο θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι  για παιδιά από τρίτη δημοτικού   από τις  10.00 ως τις 12.00 μ.μ. με τον Σάκη Κουκουμπέση. Τίτλος του: Ράβω και ξηλώνω παραμύθια με λέξεις και ήχους

2. Στο Θεατροδρόμιο από τις 10.00 ως τις 14.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήρι που απευθύνεται σε παιδαγωγούς, γονείς, ψυχολόγους, ηθοποιούς, βιβλιοθηκάριους και σε κάθε εραστή του προφορικού λόγου με τίτλο «Συναισθήματα και λαϊκό παραμύθι». Φέτος ο Στέλιος Πελασγός ασχολείται με την συναισθηματική αγωγή με έναν ετήσιο κύκλο σεμιναρίων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και δύο παραστάσεις αφήγησης «Κιβωτός συναισθημάτων» και «Σκοτάδι και φως στο δάσος των συναισθημάτων» που απευθύνονται αντίστοιχα σε μικρά παιδιά και εφήβους και περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Ένα σημαντικό μέρος της σοφίας της λαϊκής προφορικής παράδοσης για την συναισθηματική υπευθυνότητα θα μας μεταφέρει με αυτό το εργαστήριο.

3. Τέλος στο Θέατρο Οχληρών από τις 11.00 ως τις 15.00 μ.μ.  ένας θρύλος του ελληνικού θεάτρου ο Άρης Ρέτσος θα μυήσει τους συμμετέχοντες θεατρόφιλους και θεατράνθρωπους στην ιδιαίτερη προσέγγιση του στην μετρική και την εκφορά του αρχαίου δράματος που μεταμορφώνει τα αρχαία κείμενα και την μετάφραση τους σε ένα ποικίλο ηχητικό σύμπαν μνημειακών διαστάσεων.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες λόγω του βιωματικού χαρακτήρα των εργαστηρίων, στο τηλ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ 24610-24062, εσωτ. 1, κα Σιμάρα Τασούλα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.