Ζήτω οι εκλογές… Γράφει ο Αναστάσιος Γ. Καραλίγκας



Γράφει ο Αναστάσιος Γ.  Καραλίγκας*

Τελικά μύρισαν εκλογές. Έρχονται, είναι θέμα μηνών. Έχουμε μπει ξανά σε μια προεκλογική περίοδο, αυτή τη φορά για ανάδειξη κυβέρνησης.

Και μια προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα, μοιάζει με παραμύθι! Από αυτά τα παραμύθια που έχουν μόνο πριγκηπικούς έρωτες στην αρχή, αλλά όταν απομακρυνθούμε από την κάλπη εμφανίζονται οι δράκοι …

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Σαμαράς μας έκαναν να αισθανθούμε πολύ διαφορετικά, πολύ πιο όμορφα. Ο μεν πρώτος μας υποσχέθηκε, πως εάν αναλάβει την εξουσία θα επανέλθουμε στην χρυσή εποχή των παχιών αγελάδων. Και ο δεύτερος μας διαβεβαίωσε ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίση, και ότι τα καλύτερα έρχονται !  

Ήδη εδώ και κάποιες μέρες αισθανόμαστε πως ζούμε σε κάποια άλλη χώρα, όχι στην Ελλάδα της εξαθλίωσης και της φτώχειας. Νομίζουμε, ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούν να πετύχουν οι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας, ότι η κρίση πέρασε και ότι η μακάβρια εποχή των αυτοκτονιών είναι πλέον μια θλιβερή ανάμνηση.

Όποιος διαβάσει τις πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα σίγουρα θα αναρωτηθεί αν ζει σε άλλη χώρα ή αν ζει ένα όνειρο. Τα ίδια ερωτήματα θα κάνει, εάν ακούσει για άλλη μια φορά τον σημερινό πρωθυπουργό να διακηρύσσει με ιδιαίτερο στόμφο, πως οι Έλληνες δείχνουμε κατανόηση στα αδυσώπητα μέτρα της κυβέρνησης και ξεπερνάμε σταδιακά την κρίση.

Κι όμως, ο κ. Τσίπρας βαδίζει στα σίγουρα. Ακολουθεί την πεπατημένη, τον σίγουρο δρόμο για την εξουσία: υποσχέσεις και εξαγγελίες χωρίς κανένα κόστος. Τα ίδια έκαναν και οι δύο προηγούμενοι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επιτυχία μάλιστα.

Ο κ. Παπανδρέου διακήρυττε προεκλογικά το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν», ενώ διαπραγματευόταν ταυτόχρονα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την επακόλουθη σκλαβιά της πατρίδας μας.

Κι ο κ. Σαμαράς μοίραζε ξεδιάντροπα ακάλυπτες υποσχέσεις στο Ζάππειο, τάζοντας κατάργηση του χαρατσιού, αύξηση του αφορολόγητου και ακύρωση του μνημονίου, για να κάνει αρκετές κωλοτούμπες με την ανάληψη της εξουσίας.

Μακάρι να είχαμε εκλογές κάθε χρόνο. Αν μη τι άλλο, το παραμύθι θα επαναλαμβάνονταν πιο συχνά. Θα απολαμβάναμε πιο συχνά μια παρόμοια ειδυλλιακή εικονική πραγματικότητα με υποσχέσεις και παροχές μέχρι το άνοιγμα της κάλπης.

Χώρια που κατά την προεκλογική περίοδο γίνονται και θαύματα: ο κομμουνιστής κ. Τσίπρας ήδη προσκύνησε στο Άγιο Όρος και ετοιμάζεται να λάβει και την πολιτική ευλογία του Πάπα.

Ζήτω οι εκλογές, λοιπόν. Μην με ξυπνάτε, όνειρο ζω, που λέει και το γνωστό τραγούδι.  

* Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη
karaliga@hotmail.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.