Ραχήλ Μακρή: «Η Κυβερνητική εμμονή στην ανικανότητα, βλάπτει πολλαπλώς το κοινωνικό σύνολο»



Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος και η τομεάρχης Μεταφορών και Ανάπτυξης, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή συναντήθηκαν με εκπροσώπους:

α) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ)
και

β) με μηχανικούς της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας που απολύθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο κτήριο του Κοινοβουλίου.

Στην πρώτη ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και η τομεάρχης Μεταφορών ενημερώθηκαν από την ΠΟΠΕΚ για τα θέματα της παράνομης διακίνηση καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, κλοπή) από την οποία η απώλεια των δημοσίων εσόδων ανέρχεται στο 1 δις ετησίως, για την καθυστέρηση εγκατάστασης του ηλεκτρονικού συστήματος εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης και διάθεσης των καυσίμων και για την ανάγκη μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2011.

Στην δεύτερη συνάντηση οι μηχανικοί αεροσκαφών, που απέλυσε η συγκυβέρνηση Σαμαρά, τεκμηρίωσαν με στοιχεία την υποβάθμιση της ασφάλειας πτήσεων. Παρουσίασαν ακόμα τους παρεπόμενους κινδύνους σοβαρού αεροπορικού ατυχήματος, για τους οποίους οι αρμόδιοι υπουργοί κωφεύουν και η αρμόδια υπηρεσία δεν δύναται να αντιμετωπίσει καθώς ενώ διέθετε εξειδικευμένο προσωπικό έχει προβεί στην απόλυση του. Οι ενέργειες αυτές των κυβερνώντων δημιουργούν ιδιαίτερα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα τους, την στιγμή που εξυπηρετούν μόνο αμελείς προς την συντήρηση των αεροσκαφών εταιρείες, που εκμεταλλεύονται πολιτικές ή άλλες σχέσεις για να θέσουν το χρηματικό κέρδος πάνω από την ασφάλεια των επιβατών.

Η Βουλευτής τόνισε ότι θα συνεχίσει τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και τον έλεγχο στην Συγκυβέρνηση προκειμένου να αναβαθμιστεί η ΥΠΑ και η ασφάλεια πτήσεων έναντι του κέρδους των ιδιωτικών συμφερόντων και να μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο καθώς φαίνεται ότι η λαθρεμπορία πετρελαίου δεν συντελείται στα πρατήρια αλλά από φίλους του Πρωθυπουργού.
   

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.