Δήλωση Ραχήλ Μακρή για την καταψήφιση άρθρων του αντιρατσιστικού



Ραχήλ Μακρή: «Αποτελεί χρέος μας η υπεράσπιση της μνήμης των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμένιων  που θυσιάστηκαν για το Έθνος ως τα πρώτα θύματα ρατσισμού»

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στην φτωχοποίηση την Ελληνική κοινωνία και με πράξεις ή παραλείψεις τους επέτρεψαν να αναγεννηθούν ακραία κινήματα και καταδικαστέες συμπεριφορές προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αρνούνται τους νόμους που η ίδια η Βουλή έχει ψηφίσει για τις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και την σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Δεν αποδίδουν τον πρέποντα σεβασμό στα πρώτα θύματα ρατσιστικής βίας της σύγχρονης ιστορίας. Ισοπεδώνουν τις θυσίες, τον αγώνα και το αίμα των προγόνων μας, που σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους του Κεμάλ.

Με ένα νομοσχέδιο που φιμώνει ουσιαστικά την ελευθερία έκφρασης, διχάζουν για άλλη μια φορά την κοινωνία και διαιρούν τους πολίτες δημιουργώντας ανάγκη υπεράσπισης του αυτονόητου δικαιώματος για κοινωνικές ομάδες που καλύπτονται από τις Συνταγματικές καθολικές επιταγές προστασίας της τιμής, της αξιοπρέπειας και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Ως Βουλευτής ενός Νομού, που μεγάλο μέρος του πληθυσμού κατάγεται από πολίτες που έχουν ξεριζωθεί από τις εστίες τους αισθάνομαι ότι το χρέος προς τους προγόνους μας δεν μπορεί να παραμείνει ανεκπλήρωτο. Για όλους τους ανωτέρω λόγους καταψήφισα τα άρθρα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, τα οποία τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία.

Παραμένω αταλάντευτη στην υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων του Ελληνικού Λαού αποδεικνύοντας με πράξεις ότι μπορώ να τον κοιτάω στα μάτια σε αντίθεση με βουλευτές-λαγούς που για να διατηρήσουν την καρεκλίτσα τους στην κυβέρνηση δεν ντρέπονται να κόβουν κορδέλες στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης, γνωρίζοντας ότι σε λίγες μέρες θα ψηφίσουν τα αντίθετα από όσα υπόσχονταν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.