Σε εγρήγορση οι γονείς του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης για το στεγαστικό ζήτημα



Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, κατά την διάρκεια της οποίας αναμένεται να αξιολογηθεί από τους γονείς η πρόταση του Δήμου Κοζάνης για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος με το σχετικό χρονοδιάγραμμα έτσι όπως μεταφέρθηκε στο Σύλλογο Γονέων και τη Διεύθυνση του σχολείου από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοζάνης κ. Κωνσταντίνο Δεσποτίδη κατά την έναρξη του σχολικού έτους.

Εκτός από την διαδικασία της μελέτης, ο Δήμος Κοζάνης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναμένουν απάντηση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την χρηματοδότηση του έργου. Εφόσον εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και με αυστηρά χρονοδιαγράμματα, η αποπεράτωση θα αγγίξει τα δυο χρόνια. Εν τω μεταξύ η γειτονιά του Αγ. Αθανασίου θα αυξάνεται δημογραφικά με τα όποια προβλήματα αυτό συνεπάγεται για την επάρκεια της σχολικής στέγης.   

Πάντως την περασμένη Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε με τις σκέψεις των γονέων και των διδασκόντων στραμμένες στην εξεύρεση άμεσης λύσης στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Στο αγιασμό παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνος Δεσποτίδης, η σχολική σύμβουλος Α΄θμιας Εκπαίδευσης κ. Αναστασία Κωστελίδου, η Διεύθυνση του Σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και οι μικροί μαθητές με τους γονείς τους.

Όλοι ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά και να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο καθώς ως το μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο της Περιφέρειας φιλοξενεί περισσότερους από 380 μαθητές συνολικά, ενώ με βάση τον αρχικό σχεδιασμό ως 12θέσιο θα έπρεπε να στεγάζει μόλις 240.

Μετά την τελετή του αγιασμού ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης προσέφερε για το καλωσόρισμα στους μαθητές της 1ης τάξης μια μικρή τσάντα με σχολικά είδη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.