«ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη» με τον Γεράσιμο Γεννατά στο στέκι του Φιλοπρόοδου



Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος, φτάνοντας κοντά στη λήξη των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου την ξεχωριστού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερου ύφους μουσική, πολιτική επιθεώρηση με τίτλο «ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη» με έναν από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, τον Γεράσιμο Γεννατά και τους εξαίρετους μουσικούς Διονύση Βαρβιτσιώτη στο βιολί, τον Κώστα Στάικο στα πνευστά και το Γιώργο Κομπογιάννη στο πιάνο, που έγραψε και τη μουσική της παράστασης. Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Χαλκιά.

Η «Πατριδογνωσία» δεν είναι μια απλή «πολιτική επιθεώρηση».
Είναι η αποθέωση της ποιότητας στην ψυχαγωγία και στο χιούμορ,
ο καλαίσθητος συνδυασμός μουσικής και ποιητικού λόγου και σίγουρα η ευκαιρία για τον Γεράσιμο Γεννατά, να ξεδιπλώσει το μεγάλο ερμηνευτικό ταλέντο του, σπάζοντας το φράγμα μιας ακόμη ”stand up comedian” παρουσίας.

Στην παράσταση που μας συστήνει ένα νέο είδος πολιτικής επιθεώρησης σατιρίζονται καταστάσεις και πρόσωπα, ακούγονται ζωντανά, σε πρώτη εκτέλεση, μελοποιημένα ποιήματα των Μπρεχτ, Μαγιακόφσκι, Λασκαράτου και οι εξαιρετικοί συντελεστές της μοιράζονται μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα, ιδέες και προβληματισμούς μέσα από κείμενα των Θουκυδίδη, Ξενοφώντα, Μπρεχτ, Μαγιακόφσκι, Λειβαδίτη, Γ. Γαλίτη και Γ. Γεννατά.

Στην «Αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων», στην κερασιά από κάτω,
στις 9.00 το βράδυ.

Η είσοδος στους μαθητές, σπουδαστές και άνεργους είναι στα 5 ευρώ με το ποτό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.