Συναντήσεις του Δημάρχου Βοΐου Δ. Λαμπρόπουλου με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα



Σειρά συναντήσεων και επαφών με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, είχε ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Κορδίστα και τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Τσοτυλίου κ. Εμμανουήλ Γκάση, με στόχο την προώθηση και την επίλυση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου Βοΐου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βοΐου, κ. Λαμπρόπουλος, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο και συζήτησαν για διάφορα αγροτικά θέματα του Δήμου, καθώς για την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής. Ο κ. Κουκουλόπουλος υποσχέθηκε στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων να στηρίξει την περιοχή και να αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προσωπικού ΟΤΑ και έθεσε προς ενημέρωσή τους βασικά θέματα που αφορούν την εύρυθμη διοικητική λειτουργία του Δήμου, θέματα προσωπικού και άμεσης στελέχωσης υπηρεσιών του Δήμου.

Ο κ. Λαμπρόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχετικά με το θέμα διατήρησης των Αστυνομικών τμημάτων Σιάτιστας και Νεάπολης, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην περιοχή στην περίπτωση που κλείσουν τα εν λόγω Αστυνομικά Τμήματα, σε ένα Δήμο με μεγάλη οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα όπως ο Δήμος Βοΐου.

Βασικό θέμα συζήτησης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Υπουργείο Υγείας, αποτέλεσε η λειτουργία των Κέντρων Υγείας Σιάτιστας και Τσοτυλίου και  τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ο κ. Λαμπρόπουλος ζήτησε την άμεση στελέχωσή τους με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε περαιτέρω θέματα λειτουργίας τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και κυρίως των ηλικιωμένων της περιοχής, που αποτελούν σημαντικό πληθυσμό, και αδυνατούν να μετακινούνται καθημερινά σε μεγάλες αποστάσεις για θέματα που αφορούν την υγεία τους.

Τέλος, ο Δήμαρχος Βοΐου  συναντήθηκε και με στελέχη της ΕΕΤΑΑ για θέματα που αφορούν τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΗΦΗ και τα ΝΠΔΔ του Δήμου Βοΐου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.