Ημερίδα με θεμα τις προοπτικές ανάπτυξης του ιππικού τουρισμού



Ο ιππικός τουρισμός  είναι ένα από τα παγκοσμίως ανερχόμενα  νέα τουριστικά προϊόντα το οποίο προωθούν όλοι οι διάσημοι τουριστικοί προορισμοί για όλες τις εποχές του χρόνου.

Η περιφερειακή ενότητα Γρεβενών έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε αυτό το κομμάτι τουρισμού να μπορέσει να αναπτυχθεί.
Μια σημαντική πρωτοβουλία του Βουλευτή Γρεβενών κ Κοψαχείλη είναι η προσέγγιση που έκανε στο θέμα που αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης του ιππικού τουρισμού στα Γρεβενά και στην ευρύτερη περιοχή. Έτσι συντονίστηκε μια μεγάλη πορεία που σηματοδοτεί μια διαφορετική συνέχεια στον τουρισμό και στις εναλλακτικές μορφές αυτού από το Ιόνιο στο Αιγαίο.

Από τις 6 /9/2014 μέχρι 12/9/2014  μια εικοσαμελής Ελληνοϊταλική αποστολή θα διασχίσει την Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Αγιόκαμπο της Θεσσαλίας στο Αιγαίο Πέλαγος.
Απώτερος σκοπός είναι να δώσουμε  μια διαφορετική τουριστική προσέγγιση.

Γνωρίζουμε την Ελλάδας μας  με τον Ιππικό τουρισμό, την ποδηλασία ,και το Trekking.

Στην αποστολή συμμετέχουν Ιταλοί ειδικοί στον τουρισμό και ο σκοπός τους είναι να γνωρίσουν την άλλη Ελλάδα του τουρισμού των 12 μηνών.
Να δοκιμάσουν την τοπική μας κουζίνα ,να γνωρίσουν τα  αξιοθέατα της υπαίθρου και να γευτούν μοναδικές στιγμές της ελληνικής πραγματικότητας.
Ελλάδα δεν είναι μονό θάλασσα και καλοκαίρι.
Η ιταλική Equituristica σε  συνεργασία με την   ένωση εκτροφέων αλόγου Θεσσαλίας, και με άλλους φορείς        προσπαθεί να προσεγγίσει την ύπαιθρο χώρα μέσω αυτών των δράσεων.

Σας προσκαλούμε σε αυτήν την μεγάλη εκδήλωση  που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της  Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Αχίλλειον , εκεί θα έχουν την ευκαιρία μικροί και μεγάλοι φίλοι να ρωτήσουν και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τα άλογα.

Σε αυτή τη συνάντηση η  δική σας άποψη μπορεί να συμβάλει σημαντικά και ουσιαστικά.

Στη διάθεση σας για κάθε λεπτομέρεια
Με τιμή
Θοδωρής Σδρούλιας
Αρχιτέκτονας –Δημοσιογράφος
Υπεύθυνος συντονισμού
Email.tsdro@tee.gr
Fax.  24280 91125
Κινητό   6972 212150

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8  ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ
Η αποστολή από το περιβόλι Γρεβενών θα συνεχίσει την πορεία της προς το χωριό ΖΙΑΚΑ  και υπολογίζεται γύρο στι 12 να βρίσκεται  στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα γίνει ενημέρωση, στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς τη τοξωτή γέφυρα του Ζιακα.  Εκεί θα ύπαρξη μια ακόμη ενημέρωση σχετικά με τη ευρύτερη περιοχή.
Τις απογευματινές ώρες η αποστολή θα καταλύσει στο Ξενοδοχείο Αχίλλειο και στι 19,30  θα γίνει η ημερίδα σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης του ιππικού τουρισμού στην περιοχή των Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.