Γιατί σταμάτησαν οι κύριες εργασίες στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης;



Διαβάζουμε στον Πρωινό Λόγο:

Ακόμη δεν ξεκίνησε το μεγάλο έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Κοζάνης και, ήδη, μερικές εβδομάδες μετά την έναρξή τους, οι κύριες εργασίες ξαφνικά έχουν σταματήσει!

Αιτία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Kozanimedia, είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφύτευση ή όχι των επτά συνολικά δέντρων που υπάρχουν σήμερα στην πλατεία, η οποία είναι άκρως απαραίτητη για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες του εργολάβου!

Στο Δήμο Κοζάνης φαίνεται πως υπάρχουν αυτή τη χρονική στιγμή δυο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις: Η πρώτη υποστηρίζει πως δεν είναι δυνατή η μεταφύτευση των δέντρων μέχρι, τουλάχιστον, στα τέλη Δεκεμβρίου, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, τα δέντρα θα καταστραφούν λόγω των καιρικών συνθηκών. Έτσι, οι υποστηρικτές της εν λόγω θέσης σημειώνουν πως τα δέντρα θα πρέπει να κοπούν και στη θέση τους, στη νέα πλατεία, να τοποθετηθούν αντίστοιχα ή περισσότερα, υπογραμμίζοντας ότι, σε αντίθετη περίπτωση, ελλοχεύει κίνδυνος ακόμη και για το μέλλον του έργου, καθως οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, για απορρόφηση ενός ποσού 500.000 ευρώ) μέχρι τις 31-12-2014!

Ωστόσο, υπάρχει και η δεύτερη και ιδιαίτερα ισχυρή άποψη εντός της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να τηρηθούν όσα είχε υποσχεθεί και η προηγούμενη δημοτική αρχή για τη μεταφύτευση των δέντρων, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να γίνει η κοπή τους!

Έτσι, πλέον, οι εργασίες στην κεντρική πλατεία έχουν διακοπεί, καθώς ο ανάδοχος εργολάβος δε μπορεί να συνεχίσει το…σκάψιμο των τελευταίων ημερών, καθώς θα πρέπει να βρεθεί η λύση στο… «πρόβλημα των δέντρων»! Και, όπως γινεται αντιληπτό, ο δημαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης καλείται να βρει τη λύση σε ένα ακόμη ιδιαίτερα σύνθετο και πολύ ευαίσθητο ζήτημα…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.