Επιστολή Β. Κωνσταντόπουλου σχετικά με τις εργασίες ανάπλασης της οδού 117 Εθνομαρτύρων στα Σέρβια



Κύριε Δήμαρχε,

Διάβασα πρόσφατα ανάρτηση σε ιστοσελίδα της περιοχής ότι στις 16-09-2014 ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης της οδού 117 Εθνομαρτύρων στα Σέρβια. Για την πληρέστερη ενημέρωση σας σας πληροφορούμε τα παρακάτω:

1. Για την κατασκευή του έργου της ανάπλασης της πόλης των Σερβίων, έγινε διαβούλευση της δημοτικής αρχής με τους φορείς της πόλης, παρουσία του αναδόχου και των μηχανικών του Δήμου, ώστε οι επαγγελματίες να θιγούν όσο γίνεται λιγότερο και η πόλη να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Κατά τη σύσκεψη διαβούλευσης συναποφασίστηκε με τους φορείς της πόλης το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου.

2. Στις αρχές Αυγούστου λόγω καθυστέρησης στην εξέλιξη του έργου, έγινε σύσκεψη συντονισμού του έργου παρουσία των μηχανικών του Δήμου, του εργολάβου του έργου και του εργολάβου των έργων της ΔΕΗ.

Στην σύσκεψη αυτή ομόφωνα αποφασίστηκαν τα εξής:

–       Η ΔΕΗ να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες υπογειοποίησης στην οδό Κάρπου έως τις 10-09-2014

–       Ο εργολάβος του Δήμου να έχει ολοκληρώσει τις δικές του εργασίες ως τις 30-09-2014.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε στην εν λόγω σύσκεψη ότι οι εργασίες ανάπλασης της οδού 117 Εθνομαρτύρων, δεν μπορούν να ξεκινήσουν πριν το τέλος Σεπτέμβρη για δυο βασικούς λόγους· πρώτον ότι με την ταυτόχρονη εξέλιξη των εργασιών στις δυο οδούς διαλύεται κυριολεκτικά η λειτουργία της πόλης και δεύτερον ότι πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η ανάπλαση της οδού Κάρπου, προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του αποτελέσματος της ανάπλασης και μετά να ξεκινήσει η ανάπλαση της 117 Εθνομαρτύρων. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν δεδομένου ότι υπάρχει φόβος ως προς την ποιότητα των κυβόλιθων που θα χρησιμοποιήσει ο ανάδοχος του έργου ως τελική επίστρωση των οδών.

Σε περίπτωση που δεν υιοθετηθεί η πρότασή μας γεννώνται τα ερωτήματα:

–      Τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν συμφωνήσουμε με τον εργολάβο για την ποιότητα των κυβόλιθων που θα τοποθετηθούν ως τελική επίστρωση;

–    Θα έχουμε μια οδό Καρπού μισοφτιαγμένη χωρίς όμως κυβόλιθους και μια οδό 117 Εθνομαρτύρων σκαμμένη;

Για όλους τους παραπάνω λόγους κύριε δήμαρχε, νομίζω ότι πρέπει να επανεξεταστεί η έναρξη των εργασιών ανάπλασης της οδού 117 Εθνομαρτύρων στις 16-09-2014, και να ισχύσει το χρονοδιάγραμμα όπως αυτό καταρτίστηκε στη κοινή σύσκεψη στις αρχές Αυγούστου.

Πάντως, πέραν όλων των άλλων, θεωρώ ότι για την ταυτόχρονη εκτέλεση εργασιών ανάπλασης στις δυο οδούς απαιτείται η συναίνεση των επαγγελματιών της πόλης και της τοπικής κοινωνίας.

 

Βασίλης Κωνσταντόπουλος

Πρώην Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.