Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού για το εμπάργκο από τη Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα



Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού που συνεδρίασε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, συζητήθηκε το πρόβλημα που προέκυψε από την κρίση στις εμπορικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας και συγκεκριμένα μετά την επιβολή εμπάργκο από τη Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα.
 
Το θέμα κρίθηκε ότι αφορά άμεσα τον Δήμο μας, αφού η παραγωγή ροδάκινου αποτελεί σημαντική καλλιέργεια στη Δημοτική Κοινότητα Βελβεντού, όπου και  λειτουργούν δυο συνεταιρισμοί με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό προς την Ρωσική αγορά.
 
Είναι φανερό πως η επιβολή του εμπάργκο επηρεάζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη διάθεση της παραγωγής και κατά συνέπεια το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών, ενώ μπορεί να έχει και μακροχρόνιες συνέπειες στην ίδια την καλλιέργεια.
 
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού εκτός από την άμεση αποζημίωση των παραγωγών τουλάχιστον στο κόστος παραγωγής, ζητά από την κυβέρνηση:  

να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου
η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να υπερασπισθεί τα δίκαια εθνικά συμφέροντα και να μην αποδέχεται αποφάσεις που έχουν καταστροφικές συνέπειες για το εισόδημα των ελλήνων παραγωγών και την εθνική οικονομία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.