«Ναυαγεί» (;) το έργο ανάπλασης της πλατείας Λασσάνη! – Όνειρο ήταν και… πάει και το Βιοκλιματικό Πάρκο Αναψυχής στη ΖΕΠ!



Όνειρα ήταν και…πάνε! Ο λόγος για δυο πολύ μεγάλα και σημαντικά έργα του Δήμου Κοζάνης, τα οποία, αν και είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, τελικά φαίνεται πως απεντάσσονται!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π.Λ.», o οποίος παρουσιάζει το θέμα, το μεγάλο έργο ανάπλασης της πλατεία Λασσάνη, αλλά και το όνειρο για το Βιοκλιματικό Πάρκο Αναψυχής στη ΖΕΠ φαίνεται πως απομακρύνονται, τουλάχιστον προς το παρόν! Για το σημαντικό, από κάθε πλευρά, έργο ανάπλασης της πλατείας Λασσάνη, η οποία σήμερα βρίσκεται σε μια πραγματικά απαράδεκτη κατάσταση, φαίνεται πως καθοριστικές ήταν οι συνεχείς καθυστερήσεις, είτε από την Επιτροπή της Περιφέρειας (η πιο πρόσφατη) για τη μη πεζοδρόμηση της οδού Ολύμπου, είτε από άλλα εμπόδια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως είχε συχνά επισημανθεί, να χαθούν, όπως φαίνεται, οριστικά και οι σχετικές προθεσμίες του ΕΣΠΑ! Πάντως οι πληροφορίες του «Π.Λ.» κάνουν λόγο για μια ύστατη προσπάθεια, η οποία, πάντως, συγκεντρώνει ελάχιστες ελπίδες… Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως για το έργο ανάπλασης της πλατείας Λασσάνη υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των Αστικών, αλλά και από περίοικους.

Ως προς το πολυδιαφημισμένο Βιοκλιματικό Πάρκο Αναψυχής στη ΖΕΠ, το οποίο θα περιελάμβανε, σύμφωνα με τη μελέτη, μεταξύ άλλων ,πεζοδρόμους, πίστες kateboard – mountain bike, αναψυκτήριο, λαχονόκηπο αλλά και εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και κομποστοποίησης οργανικών υλικών, παιδική χαρά, καθώς και ανακαίνιση των υφιστάμενων γηπέδων και αυτό δείχνει να «ναυαγεί» οριστικά, λόγω του μεγάλου κόστους! To ποσό με το οποίο το έργο είχε προενταχθεί (2,3 εκατομμύρια ευρώ) υπολειπόταν κατά πολύ του απαιτούμενου κονδυλίου, για την υλοποίηση όλων των παραπάνω. Και εδώ τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει και όλα δείχνουν πως και το εν λόγω σχέδιο «ναυαγεί»… Πλέον, μετά και τις αρνητικές αυτές εξελίξεις, ειδικά για την πλατεία Λασσάνη, αναμένεται με ενδιαφέρον η θέση της νέας δημοτικής αρχής, αλλά και της προηγούμενης, η οποία, ουσιαστικά, είχε και τη ευθύνη διαχείρισης των δυο έργων…

Π.Π. για τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.