Σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων για την ανεργία και το ασφαλιστικό στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης



Απευθυνόμαστε σε κάθε έναν που βρίσκεται ήδη στην ανεργία, που ψάχνει να βρει μεροκάματο με το δίκαννο, στους απολυμένους, στους εργαζόμενους που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός παραγωγής, στους εργαζόμενους των προγραμμάτων απασχόλησης.

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργατική οικογένεια! Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και την αξιοποιούν για να τρομοκρατούν, για να μειώνουν ακόμα παραπέρα τα ήδη πετσοκομμένα μεροκάματα.

Κανένας δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Αξιοποιούν την ανεργία για να μας εκβιάζουν. Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο φθηνά και περισσότερο κι εμείς οι άνεργοι για να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα, την απληρωσιά, την 3ήμερη και 4ήμερη δουλειά με κουτσουρεμένα μεροκάματα και δικαιώματα.

Εργαζόμενε-εργαζόμενη στα προγράμματα απασχόλησης, εσύ που βαφτίζεσαι ξαφνικά “ωφελούμενος”!!! Εργάζεσαι χωρίς δικαιώματα, δεν έχεις δικαίωμα στον αγώνα, στη διαμαρτυρία, στην απεργία. Πληρώνεσαι ακανόνιστα και καθυστερημένα, δουλεύεις χωρίς άδεια, δώρα, χωρίς συντάξιμα ένσημα, σε αντικείμενα και σε χώρους που δε γνωρίζεις, πολλές φορές σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, οικογένειες, γυναίκες, νέοι με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης να παλέψουμε, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ Ν’ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Να ετοιμαστούμε ΤΩΡΑ για μεγάλο αγώνα! Να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα!

Η κυβέρνηση μαζί με τα αρπαχτικά του μεγάλου κεφαλαίου, αμείωτα συνεχίζουν και ορμούν σε ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης!

Η νέα επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης, μας αφορά όλους, εργαζόμενους ή συνταξιούχους, νέους ή παλιούς ασφαλισμένους, γυναίκες. Θίγουν τους πάντες!

Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις! Είναι η προστασία των εργαζόμενων από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα εργατικά ατυχήματα, η ασφάλιση των παιδιών μας, τα επιδόματα μητρότητας, ασθενείας.

Συνδέεσαι άμεσα με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας που συνεχώς υποβαθμίζονται.

Επιδιώκεται η απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των ταμείων έρχονται νέα ασφαλιστικά μέτρα. Νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, πρόσθετες ριζικές περικοπές σε υγεία και πρόνοια.

Να ακουστεί η φωνή μας δυνατά! Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, τους άνεργους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους να προετοιμαστούν για νέα σκληρή σύγκρουση με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική καταιγιστική- ενωτική ταξική απάντηση . Να πολιορκήσουμε εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, τον ΟΑΕΔ, όσους ρημάζουν την ζωή μας. Με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Σε καλούμε να πάρεις μέρος στην σύσκεψη την Πέμπτη 18/9 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης στις 7:30μμ για την οργάνωση της δράσης μας απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, κορύφωση του αγώνα θα αποτελέσει το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 1 Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

Η Γραμματεία Κοζάνης του
Πανεργατικού Αγωνιστικού ΜΕτώπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.