ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: Συλλογή ιατροφαρακευτικού υλικού για τη Γάζα



Κοιτούμε με αποτροπιασμό την συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας και τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Η συνεχιζόμενη σφαγή των αμάχων στην Παλαιστίνη αποτελεί ένα ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία του κράτους του Ισραήλ. Όπως η ανθρωπότητα δεν ξέχασε τα Άουσβιτς και τα Νταχάου, έτσι δεν θα ξεχάσει και τη Γάζα, όπως δεν ξέχασε τη Σάμπρα και τη Σατίλα.

Όσες φορές κι αν επαναλαμβάνεται ένα έγκλημα κατά του δικαίου και της ηθικής, πρέπει να βρίσκει αντιμέτωπη ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Από την άλλη πλευρά, η ανοχή του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου στη συνεχιζόμενη σφαγή αποτελεί μια πραγματικότητα που μας κάνει να ντρεπόμαστε και να αγανακτούμε. Το αναφαίρετο δικαίωμα των Παλαιστινίων να αποκτήσουν κρατική οντότητα αντιμετωπίζεται με επίδειξη τρομακτικής και ασύμμετρης βίας από την πλευρά του Ισραήλ, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να παρακολουθούν απαθείς τους βομβαρδισμούς σχολείων και νοσοκομείων, τη δολοφονία αθώων.

Το έγκλημα αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, μακριά από πολιτικές ίσων αποστάσεων, και πολύ περισσότερο μονομερούς στήριξης του Ισραήλ, που άσκησε και πάλι ο «γαλλογερμανικός άξονας», πρέπει να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες και όχι να συντάσσεται με τα γεράκια του πολέμου.

Πρέπει να ξεκινήσουν τώρα ουσιαστικές συνομιλίες των δύο πλευρών, που θα καταλήξουν στη δημιουργία κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και στο σεβασμό και την εγγύηση της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας και των δύο κρατών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, τερματισμό της αιματοχυσίας και του αποκλεισμού στη Γάζα!

Κάνουμε έκκληση στον λαό της Εορδαίας  να πλαισιώσει την προσπάθεια μας για συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού δείχνοντας την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό που εξοντώνεται καθημερινά.

Περίπτερο συλλογής ιατροφαρμακευτικού υλικού θα λειτουργεί στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, από την Δευτέρα 18 έως και Πέμπτη 21 Αυγούστου από τις 10.00 ως 13.00 και από τις 18.00 έως 21.00.

Το υλικό θα παραδοθεί στην «Αλληλεγγύη για όλους» (Ακαδημίας 74 Αθήνα) ώστε να προωθηθεί στα κέντρα συλλογής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.