Δήλωση Μακρή Ραχήλ για την τραγική κατάσταση εμπόρων και παραγωγών στη λαϊκή αγορά Πτολεμαΐδας



Ραχήλ Μακρή: «Στις Λαϊκές αγορές γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα των αποτυχημένων νομοθετικών ρυθμίσεων της Συγκυβέρνησης»

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 η Βουλευτής Ν. Κοζάνης επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά Πτολεμαΐδας συνοδευόμενη από εμπόρους, παραγωγούς και θεσμικούς εκπροσώπους τους. Η βουλευτής διαθέτει ιδία  γνώση των προβλημάτων καθώς χρησιμοποιεί τακτικά και την συγκεκριμένη αγορά και συνομιλεί με τους πωλητές αυτής.

Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης επίσκεψης επιβεβαιωθήκαν τα προβλήματα που επέφερε ο πρόσφατος κυβερνητικός νόμος για τις λαϊκές αγορές. Γυναίκα πάσχουσα  από νεοπλασία αναγκάζεται να πουλά προϊόντα αντί να επικεντρώνεται  στην θεραπεία της καθώς οι διατάξεις Χατζηδάκη  απαγορεύει να αντικατασταθούν και η πώληση αποτελεί το μοναδικό της εισόδημα. Τα πενιχρά έσοδα και τα υπερβολικά έξοδα που δημιουργήθηκαν από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς και τους πωλητές οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν την άδεια τους.

Σε απάντηση των πραγματικών και άμεσων προβλημάτων οι υπουργοί παρέχουν μόνο γενικόλογες υποσχέσεις κενές ουσίας, ρίχνοντας τα βάρη στους προκατόχους τους της ίδιας κυβέρνησης. Η τραγική κατάσταση των συγκεκριμένων αγορών υποβαθμίζεται μόνο από όσους έχουν συμφέρον να τις κλείσουν σε όφελος πολυεθνικών αγορών τροφίμων.

Η επόμενη κυβέρνηση της Χώρας φέρει δημοκρατική υποχρέωση να αποκαταστήσει τις υπέρμετρες αδικίες και να προσδώσει ξανά στις λαϊκές αγορές τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Μέχρι την δημοκρατική απαλλαγή της Χώρας από τις Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η βουλευτής Ραχήλ Μακρή κάλεσε τους δραστηριοποιουμένους στην αγορά της Πτολεμαΐδας να συνεργαστούν με τις όμορες αγορές και να υλοποιήσουν δράσεις βοήθειας συνανθρώπων μας, που η κυβερνητική αναλγησία έχει εξαθλιώσει. Η μείωση του κοινωνικού αυτοματισμού και των διαιρετικών τάσεων αποτελεί υποχρέωση όλων μας δήλωσε η Βουλευτής, ειδικά όταν αποτυχημένες διοικήσεις αποδεικνύονται ανίκανες να εκτελέσουν το αυτονόητο έργο της πολιτείας. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.