Οι προοπτικές του Ποταμιού – Άρθρο του Ζήση Κοντογούνη



Προχθές ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι δε θέλει να συνεργαστεί  με ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ γιατί είναι «κόμματα πεθαμένα». Δήλωση εκ πρώτης όψεως αλαζονική. Κατά τη γνώμη μου όμως πρόκειται για δήλωση με γνώση και ρεαλισμό.

Ο γνωστός κόσμος της Κεντροαριστεράς δείχνει σαφή στοιχεία διχασμού, παλινδρομήσεων, ασάφειας και  μεγάλου φορτίου διαφθοράς. (για να μη παρεξηγηθούμε, η διαφθορά δεν περιορίζεται μόνο σ αυτό το χώρο).

 Είναι μάλλον απίθανο τα κόμματα του χώρου αυτού κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης να μπορούν να  πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον στο να συνεγείρουν και εμπνεύσουν τον κόσμο για μια καλύτερη κοινωνία.

Πιστεύω πως αυτό το ρόλο μπορεί να τον αναλάβει με επιτυχία το Ποτάμι. Οι καινοτόμες του ιδέες, που βέβαια απέχουν ακόμα από το να εκφρασθούν σαν ρεαλιστική πολιτική πρακτική , αποτελούν ευοίωνα σημεία. Δίνουν την ελπίδα  πως είναι δυνατόν να υπάρξει αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση και ακόμα αξιόπιστη μελλοντική κυβέρνηση. Θα μπορεί να ανταγωνίζεται με επιτυχία το όντως ανθεκτικό μπλοκ της δεξιάς και  της κεντροδεξιάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.