Γιατί πέθανε η 34χρονη στο Προσήλιο Σερβίων; Του Ζήση Κοντογούνη



Οι γιατροί ξέρουν πως μερικές φορές η έστω και γρήγορη επέμβαση τους αποβαίνει μάταια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση  η νεκροτομική έρευνα πιθανόν να φωτίσει το ζήτημα.

Το καίριο ερώτημα όμως είναι αν η έγκαιρη μεταφορά της κοπέλας σε Νοσοκομείο θα μπορούσε να σώσει τη ζωή της. Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν δικαιολογεί την έλλειψη ασθενοφόρου ή οδηγού για την έγκαιρη μεταφορά ης.

 Ο κ. Σαραφίδης (συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ) είπε τα αυτονόητα. Ότι δηλ. δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό,  και ότι επανειλημμένα έχει διαμαρτυρηθεί για τις υπάρχουσες ελλείψεις. Σε ποιον όμως; Υποθέτω στον διοικητή του. Όμως αυτός βρίσκεται στη Λάρισα και είναι ο Διοικητής του ΕΚΑΒ Λάρισας και που νομίζω ότι αυτός θα έπρεπε να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για την κατάσταση του ΕΚΑΒ Κοζάνης -Δ. Μακεδονίας.

Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχει η Λάρισα στις υποθέσεις τις Κοζάνης; Μήπως υπάρχει κεντρική απόφαση η Κοζάνη να υπαχθεί στη Λάρισα και δεν το ξέρουμε; Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοια απόφαση. Τουναντίον μάλιστα ξέρω ότι υπάρχει Π.Δ.  δημοσιευμένο στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπου η Κοζάνη πρέπει να είναι κεντρικό Παράρτημα ΕΚΑΒ ισοδύναμο με αυτά των Ιωαννίνων, Πάτρας, Λάρισας κλπ . Ποιος μας εγγυάται ότι η διοίκηση της Λάρισας δείχνει την ίδια ευαισθησία στα προβλήματα της Δ. Μακεδονίας, που πιθανόν να δείχνει για τα προβλήματα της Λάρισας; Μάλιστα όταν δεν καταδέχεται καν να δώσει την ελάχιστη δικαιολογία σε μια τόσο σοβαρή περίπτωση; Και το χειρότερο είναι όταν δεν υπάρχουν οι διοικητικοί δίαυλοι για να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος απ  την τοπική κοινωνία και Διοίκηση;

Το  πολύ δυσάρεστο είναι ότι όλα έγιναν υπογείως, σιωπηρά, χωρίς η τοπική κοινωνία να  ενημερωθεί. Ίσως, ή μάλλον είναι βέβαιο , όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, να συνέδραμαν σ αυτό και τοπικοί παράγοντες με σκοτεινά κίνητρα. Το εντελώς σίγουρο είναι ότι δεν αντέδρασαν.

Έχω τη γνώμη ότι αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια της Υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή μας και αυτοί  να απαντήσουν στα ερωτήματα των συγγενών της άτυχης κοπέλας.

Ζήσης Κοντογούνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.