Κόσμημα για το Βελβεντό το νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια



Τη δική του περιβαλλοντική κυψέλη απέκτησε το Βελβεντό. Πρόκειται για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ένα υπερσύχρονο κτίριο που δένει αρμονικά την εικόνα ενός γνήσιου Βελβεντινού σπιτιού της συγκεκριμένης εποχής με το σήμερα.

Χώροι υποδοχής και διδασκαλίας αίθουσες σεμιναρίων και εργαστηρίων συνδέονται μεταξύ τους λειτουργικά ενώ ο υπαίθριος χώρος διαμορφώθηκες σύμφωνα με την οικιστική δομή της περιοχής.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης κ. Χριστοφόρος ενώ την κορδέλα έκοψαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, παρουσία του Δημάρχου Σερβίων Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου, του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου, της Εκτελεστικής Γραμματέας της Περιφέρειας Νατάσας Τσάτσου, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Κώστα Γρίβα, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.

Φανερά συγκινημένος ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης που έλκει την καταγωγή του από το Βελβεντό, αναφέρθηκε στις προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να επιτευχθεί η κατασκευή του κτιρίου και πρόσθεσε: «Είναι μια υποδομή για την οποία δώσαμε αγώνες για να φτάσουμε στη σημερινή ευτυχή ημέρα. Είναι το κτίριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού – Σιάτιστας. Ένα κτίριο, πραγματικό κόσμημα, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα που θα αποτελέσει χώρο ανάπτυξης και θα δώσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη προσέλευση μαθητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η ενεργοποιός δύναμη είναι το προσωπικό αυτού του σχολείου και δράττομαι της ευκαιρίας να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για την ουσιαστική τους βοήθεια».

«Είναι μια ιδιαίτερα χαρούμενη ημέρα σήμερα, τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και συμπλήρωσε, εύχομαι η νέα στέγη να αναδείξει ευαισθησίες, να διαμορφώσει συνειδήσεις αλλά να είναι και μια κυψέλη ζωντάνιας ζωής και οικονομικής ανάπτυξης  γιατί η Περιφέρειά μας συνθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που αποτελούν μοχλό λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους που βοήθησαν ώστε να φτάσουμε σήμερα στα εγκαίνια αυτού του έργου και τα παιδιά μας να το χαρούν με τον καλύτερο τρόπο».

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.