Απότιση φόρου τιμής από το Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης στους Κρήτες ήρωες Μακεδονομάχους



Τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των Δήμων Βοΐου Κοζάνης και  Αποκορώνου Χανίων επαναβεβαίωσε φέτος με  την κάθοδό της για πρώτη φορά στην Κρήτη, αποστολή μελών του Συλλόγου Βοιωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή», η οποία βρέθηκε για πέντε ημέρες, 06/08/2014 έως 10/08/2014, στα Χανιά καλεσμένη  της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και του Δήμου Αποκορώνου Χανίων.
      
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η απότιση φόρου τιμής στους εθελοντές Αποκορωνιώτες που  έπεσαν ηρωικά στη μάχη της Σιάτιστας στις 4 Νοεμβρίου 1912, με επικεφαλής τον οπλαρχηγό Λεωνίδα Παπαμαλέκο από το Βάμο Χανίων, καθώς και η συμμετοχή του Συλλόγου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.
      
Στην προτομή του ήρωα Λεωνίδα Παπαμαλέκου στο Βάμο, ο Σύλλογός μας  εντοίχισε πλακέτα  ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης  στους ήρωες Κρήτες Μακεδονομάχους για την καθοριστική συμβολή τους στην απελευθέρωση της Σιάτιστας και της Δυτικής Μακεδονίας.  
      
Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας, με τις αυθεντικές φορεσιές της ευρύτερης περιοχής του Βοΐου, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας και εισέπραξε σε βαθμό μέγιστο την παραδοσιακή φιλοξενία και τον ενθουσιασμό  των Κρητών. Επίσης είχε την ευκαιρία να δεχθεί τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες  για την παρουσία της εκεί τόσο των φορέων του Δήμου και της Περιφέρειας όσο και της Εκκλησίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καθώς και του  Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη που παραβρέθηκε στην εκδήλωση .
      
Επίσης, μετέφερε στον Δήμαρχο Αποκορώνου και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων την πρόσκληση του νεοεκλεγέντος  Δημάρχου Βοΐου Κοζάνης κ. Δημήτρη Λαμπρόπουλου, να συμμετάσχει   -όπως  κάθε χρόνο- αντιπροσωπεία  τους στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Σιάτιστας στις 4 Νοεμβρίου 2014.   
      
Τα μέλη της αποστολής μας επέστρεψαν αποκομίζοντας τις καλύτερες  εντυπώσεις από την Κρητική φιλοξενία και σίγουρα έχοντας ενισχύσει τους φιλικούς δεσμούς με τους απογόνους των ηρώων Κρητών Μακεδονομάχων προς τους οποίους επιφυλάσσεται να ανταποδώσει την αγάπη και την περιποίηση που δέχθηκε.

 

Με Τιμή
Ο Πρόεδρος     Παπαγιώτας Ευάγγελος
Ο Υπευθ. Επικοινωνίας     Ζυγούρας Ανδρέας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.