36ο River Party: Οι παρέες συρρέουν, το κέφι απογειώνεται τη 2η μέρα του Φεστιβάλ



Τη δεύτερη ημέρα του 36ου River Party, αποχαιρετήσαμε τον Ιούλιο με πολύ κέφι, καλή ελληνική μουσική και τις πιο ξέγνοιαστες, χαλαρές, στιγμές εναλλακτικών διακοπών στις όχθες του Αλιάκμονα! Τα extreme sports –από τοξοβολία έως το Μονομάχο- κέρδισαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατασκηνωτών, ενώ οι 3 Κύκλοι Κρουστών της AMSTEL έδωσαν και πάλι το ρυθμό!  Το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής άνοιξαν δύο μπάντες που ξεχώρισαν από το διαγωνισμό Youth Stage: οι Vice Versa (από την Καστοριά) και οι Scary Face (από την Ξάνθη), που μας παρουσίασαν ένα πρόγραμμα Rock Alternative και Ska/Reggae αντίστοιχα.

Ακολούθησαν οι V.i.c. (Villagers of Ioannina City) οι οποίοι ξεσήκωσαν το πλήθος με τον ιδιαίτερο ήχο τους, μια μίξη ψυχεδελικού post rock με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, «χτισμένο» με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πολυφωνικά και κλαρίνο. Το ηχητικό τοπίο αλλάζει με τους Gadjo Dilo: οι «τρελοί μπαλαμοί» που έχουν καταφέρει να συνδέσουν μουσικά τις πενιές του μπουζουκιού του Τσιτσάνη και του Χιώτη, και εκείνες της gypsy swing κιθάρας του Django Reinhardt, γέμισαν το κοινό με ενέργεια, ζωντάνια και «ζεστά χαμόγελα». Στις 22.30 ανέβηκαν στη σκηνή οι Locomondo, χαρίζοντάς μας μία απίστευτη συναυλία-γιορτή: όλοι τραγουδούσαν και χορεύανε ασταμάτητα σε ρυθμούς rap, ska, reggae και hip-hop! Και μιας και… «δεν κάνει κρύο στο Νεστόριο», το ζεστό κλίμα αποκορύφωσαν οι Koza Mostra με τη μουσική τους που, όπως λένε κι οι ίδιοι, «πρώτα χτυπά στην καρδιά και μετά στα αυτιά». Αφού οι θεατές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για να τραγουδήσουν, χορέψουν και «χτυπηθούν» ΜΕ ΤΡΕΛΑ, έφυγαν από την κεντρική σκηνή για να συνεχίσουν στο Tequila Bar: ο Mr Ado τους υποδέχθηκε με ένα δυνατό dj party μέχρι το πρωί!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.