Διευκρινίσεις για το έργο ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας



Έπειτα από δημοσιεύσεις στον τοπικό ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, σχετικά με  το έργο ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας της πόλης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, με την 268/2010 απόφασή του, ενέκρινε την διενέργεια Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων με θέμα τη «Διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας (Πλατεία Νίκης) της Κοζάνης.

με την Α.Δ.Σ.  380/2011, εγκρίθηκε το αποτέλεσμα και  η απονομή βραβείων του Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με θέμα «Διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας (Πλατεία Νίκης) της Κοζάνης».

Επίσης με την απόφαση αριθμ. 335/2013, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη του έργου «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Κοζάνης»
 
Και τέλος, με απόφαση αριθμ. 372/2013, εγκρίθηκε ο τρόπος εκτέλεσης  του έργου «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Κοζάνης προϋπολογισθείσας δαπάνης 2.903.533,00 € με Φ.Π.Α».

Οι παραπάνω αποφάσεις συνοδεύτηκαν από:

Παρουσίαση αποτελεσμάτων διαγωνισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, Καθηγητή Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ, κ. Γεώργιο Παπακώστα
Αναλυτική παρουσίαση της μελέτης του έργου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Έκθεση όλων των συμμετοχών (περισσότερων από 100) στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό.
Παρουσίαση και έγκριση της μελέτης της κεντρικής ανάπλασης εγκρίθηκε από  το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από  την ανάθεση για ολοκληρωμένη μελέτη στη συμμετοχή που έλαβε το πρώτο βραβείο.

Μία σειρά δηλαδή από δημόσιες διαδικασίες, οι οποίες έτυχαν προβολής, κατά τις οποίες ο κάθε πολίτης είχε τη δυνατότητα παρέμβασης και μάλιστα έγκαιρης, πριν δηλαδή την έναρξη κατασκευής του έργου.

Επισημαίνεται πως το έργο διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας έχει παρουσιαστεί δημόσια, σε όλα τα στάδια, και τυχόν διευκρινίσεις για οποιοδήποτε ζήτημα έχουν δοθεί πολλάκις από το Δήμο Κοζάνης.

Τέλος, επισημαίνουμε πως όλες οι αποφάσεις που αφορούν στο έργο έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεπώς λαμβάνουν της πλήρους αποδοχής του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.