Συνάντηση ανάμεσα στους Συλλόγους Λογιστών ΠΕ Κοζάνης και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ



Την Παρασκευή 18/07/14 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στους Συλλόγους Λογιστών ΠΕ Κοζάνης και σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου.

Από τη μεριά των Λογιστών παρευρέθηκαν στη συνάντηση οι πρόεδροι των συλλόγων Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου, οι οποίοι με σαφήνεια εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου, που πλήττεται από την κυβερνητική πολιτική.

Επεσήμαναν τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στον κλάδο με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, την επαγγελματική τους κατοχύρωση, όπως και την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, τις συνεχείς αλλαγές του φορολογικού συστήματος και τις αντιφάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν δουλεύοντας με εξοντωτικά ωράρια, προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες, καθώς και για τη μεταφορά πλήρους ευθύνης σε αυτούς, ακόμη και για θέματα που είναι εκτός της αρμοδιότητάς τους.

Επίσης, τόνισαν τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία από τη συνεχή φορολόγηση, την αδυναμία των πολιτών να ανταπεξέλθουν στη συσσώρευση υποχρεώσεων και την απόγνωση των επαγγελματιών, που είναι πλέον αδύνατο να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Τέλος, αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από το σύστημα που είναι σε διαρκή πτώση και αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις υποβολές δηλώσεων, με αποτέλεσμα οι ημερομηνίες να πιέζουν ακόμη περισσότερο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου αναφέρθηκε στην πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα πρέπει να έχει σαν πρωταρχικό σκοπό την εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης μεταξύ των πολιτών.

Τόνισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου και έχει έτοιμη πρόταση που θα καταθέσει σαν σχέδιο νόμου στη βουλή, ενώ άμεσα θα καταθέσει και σχετική τροπολογία.

Στο κλείσιμο της συζήτησης τα δύο μέρη αποφάσισαν να είναι σε συνεχή επαφή και διάλογο, ώστε να υπάρχει αλληλοενημέρωση με στόχο την υποβολή προτάσεων που θα συμβάλουν στο διάλογο για ένα φορολογικό σύστημα στην υπηρεσία των πολιτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.