Άνοιξε τις πύλες του το «πολυσυζητημένο» Sahara Resort στην παραλία της Νέας Ηράκλειας, ιδιοκτησίας του Κοζανίτη Λ. Κεντεποζίδη



Η πιο πολυσυζητημένη επένδυση των τελευταίων μηνών στον Δήμο Προποντίδας είναι πλέον γεγονός. Πρόκειται για το Sahara Resort στην παραθαλάσσια έκταση η οποία αγοράστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ έναντι 2 εκατ.ευρώ ο κ. Κεντεποζίδης σε ηλεκτρονική δημοπρασία το Σεπτέμβριο του 2013 αλλά μόλις τον περασμένο Μάιο ολοκληρώθηκε η μεταβίβασή της με την υπογραφή των οριστικών συμβολαίων.

Η έκταση αυτή είναι 44 στρέμματα.

Από τις 5 Ιουλίου 2014 είναι πλέον σε λειτουργία ένα μέρος της επένδυσης SAHARA RESORT με πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και αφορά ένα beach bar το οποίο υλοποιήθηκε άμεσα η κατασκευή του ώστε εξυπηρετήσει άμεσα του παραθεριστές.

Με την μέχρι τώρα επένδυση έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα πάνω από 200 θέσεις εργασίας και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθούν  άλλες 50-60 νέες προσλήψεις. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο SAHARA RESORT προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ν. Προποντίδας.            

Η διαδικασία αγοράς

Τα 44 στρέμματα αγοράστηκαν με πλειοδοτικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ. Η πρόσκληση και οι όροι του διαγωνισμού είχαν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο αλλά και σε εφημερίδες από όπου και το πληροφορήθηκε και ο κ. Κεντεποζίδης. Μετά την αγορά ελέγχθηκε από την Πολεοδομία η δυνατότητα δόμησης και μετά από σχετική έγκριση εκδόθηκε και η άδεια.  Η δόμηση του SAHARA RESORT πραγματοποιήθηκε με την παρακολούθηση  όλων  των υπηρεσιών και εκλεκτών δόμησης.      

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα δύο αγροτεμάχια δεν έχουν καμία σχέση με το αιγιαλό καθώς είναι ιδιωτική έκταση του ΤΑΙΠΕΔ και ώστε τέτοια προχωρήσαμε στην αγορά.  Οι εταιρία Αφοί ΚΕΝΤΕΠΟΖΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. δεν έχει αγοράσει το αιγιαλό.   

Ποίος είναι ο κ. Λεωνίδας Κεντεποζίδης

Ο Λεωνίδας Κεντεποζίδης  είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ανήσυχο πνεύμα και οραματιστής.

 Γεννήθηκε στην Κοζάνη σε μία πολύ φτωχή οικογένεια, για να βοηθήσει οικονομικά από μικρή ηλικία έκανε διάφορες δουλεία ως ανειδίκευτος εργάτης.  Σε νεαρή ηλικία αναγκάστηκε να μετανάστευση στην Γερμανία όπου εργαζόταν σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας. Μετά από χρόνια και αφού είχε συγκέντρωση κάποια χρήματα για να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στην πατρίδα του ίδρυσε την πρώτη του μικρή επιχείρηση κατασκευών κουφωμάτων αλουμινίου. Στην πορεία δραστηριοποιήθηκε στην εμπορία ειδών κιγκαλερίας και σιδηρικών.

 Το 1980 ίδρυσε την Τεχνική Εταιρία   “Λ. ΚΕΝΤΕΠΟΖΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.” με έδρα την Κοζάνη και αντικείμενο εργασιών την ανάληψη και εκτέλεση Δημοσίων και Ιδιωτικών Τεχνικών Έργων.

Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, η εταιρία «Λ. ΚΕΝΤΕΠΟΖΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» στηριζόμενη στην εργατικότητα και την προσήλωση του ιδρυτή της, παρουσίασε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε ότι αφορά τόσο τα οικονομικά της μεγέθη όσο και το εύρος των δραστηριοτήτων της.

Παράλληλα, στην προσωπική του ζωή έκανε έναν ευτυχισμένο γάμο και τρία παιδία – αγόρια, δυστυχώς όμως η γυναίκα του απεβίωσε μόλις 5 χρόνια αργότερα. Μένοντας πιστός  στις αρχές του και στην μνήμη της γυναίκας του μεγάλωσε τα τρία παιδία  μόνος του.

Από το 2000 παραθερίζει  στα Ν. Φλογητά Χαλκιδικής, τα οποία και λατρεύει, έτσι αγόρασε μια οικοδομή την οποία ανακαίνισε πλήρως και  συνεχίζει να παραθερίζει τα καλοκαίρια με τα τρία του παιδία.

Ως ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και οραματιστής ο Λ. Κεντεποζίδης,  μπροστά από το  σπίτι του έβλεπα καθημερινά το καλοκαίρι έναν χώρο  εγκαταλελειμμένο, σκέφτηκε πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή.

Έτσι το 2009 δημιούργησε στα Ν. Φλογητά Χαλκιδικής το  PASTAZI έναν χώρο διασκέδαση από το πρωί μέχρι το βράδυ με ιδιαίτερη αισθητική και εξυπηρέτηση.

Το 2010 δημιούργησε στην Κοζάνη το « D.A.D.A.»   Club

Τυχαία σε εφημερίδα διάβασε την προκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού  για τα 2 όμορα αγροκτήματα στην Ν. Ηράκλεια  και προχώρησε στις απαιτούμενες διαδικασίες. Οι διαδικασίες  το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησαν με απόλυτη διαφάνεια και γρήγορους ρυθμούς σε σημείο εντυπωσιακό.

Ακριβώς μετά τη διαδικασία της αγοράς και λόγω της μεγάλης εμπειρίας στην κατασκευή προχώρησε άμεσα στην αξιοποίηση μέρους από τα 44 στρέμματα ώστε να  εξυπηρετήσει τους τοπικούς κατοίκους της περιοχής αλλά και τους τουρίστες. Έτσι από 5 Ιουλίου 2014 άνοιξε τις πύλες του το SAHARA RESORT.

Από το sofokleousin.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.