Παρέμβαση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. στη συζήτηση της Βουλής για τη «μικρή ΔΕΗ»



«Η ταχύτητα με την οποία εισάγονται στα θερινά τμήματα της Βουλής Νομοσχέδια υψηλού κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος  είναι εκπληκτική γιαυτό μας καθιστά όλους καχύποπτους ως προς την σκοπιμότητα τους αλλά και ως προς τα επιδιωκόμενα οφέλη που επικαλείται η Κυβέρνηση για τους καταναλωτές . Επίσης δεν έχουμε πεισθεί αξιολογικά και ψύχραιμα για το διακύβευμα αυτής της επιχειρούμενης περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.» τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Δ. Δημόπουλος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, για το σχέδιο νόμου «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» του ΥΠΕΚΑ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Ιουλίου 2014, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής κ. Γ. Βλάχου στην οποία παρέστη και το μέλος της Ένωσης  Κ. Βαρσάμης (Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ) μετά από σχετικό αίτημα της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ τόνισε ότι :

«Τα 1.500 μέλη μας,  ενεργά στελέχη της ΔΕΗ σε όλα τα επίπεδα λειτουργία της,  με στοιχεία καταγγέλλουν τον ακρωτηριασμό της ΔΕΗ προς όφελος ιδιωτών, αλλά κυρίως χιλιάδες μέλη μας που εμπλέκονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες στον κύκλο εργασιών του ομίλου ΔΕΗ και μεσολαβούν με την μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη για λογαριασμό ιδιωτών καταναλωτών, ανησυχούν για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση  δεδομένου ότι  θεωρούν την ΔΕΗ αξιόπιστο με «κρατική εγγύηση», παραγωγό ηλεκτρικής ενεργείας σε αντίθεση με την εμπειρία τους από τις δράσεις των δυο χρεωκοπημένων ιδιωτικών εταιρειών ( Hellaspower, Energa).»     

Ο συν. Κ. Βαρσάμης ανέδειξε συνοπτικά το πραγματικό διακύβευμα που συνδέεται με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, όπως αυτό αποτυπώθηκε στο υπόμνημα της ΕΕΤΕΜ που κατατέθηκε ταυτόχρονα στην αρμόδια επιτροπή με τις θέσεις της Ένωσης για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ»,  ζητώντας παράλληλα την απόσυρση του νομοσχεδίου. Ειδικότερα μεταξύ των άλλων ανέφερε  χαρακτηριστικά, ότι : «δεν πρόκειται να υπάρξει όφελος για τον ιδιώτη καταναλωτή από την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεδομένου ότι «από χθες μέχρι σήμερα» οι ιδιώτες παραγωγοί διπλασίασαν την προσφερόμενη Ηλεκτρική Ενέργεια σε διπλασία τιμή» διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο τα βασικά επιχειρήματα της Κυβέρνησης.

Γραφείο Τύπου ΕΕΤΕΜ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.