Ζεμπιλιάδου (στο Άργος Ορεστικό): «Ιδρύουμε Γραφείο Εξαγωγικών επιχειρήσεων για στήριξη της γούνας και των άλλων προϊόντων μας»



«Η γούνα, ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, είναι οι κλάδοι που κατά κύριο και πρώτο λόγο μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της Π.Ε. Καστοριάς. Γι΄ αυτό ο συνδυασμός μας έχει συμπεριλάβει στο σχέδιο του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, ειδικές και συγκεκριμένες προτάσεις για τους τομείς αυτούς, που θα οδηγήσουν σε άμεσα αποτελέσματα».
            Αυτό τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Γεωργία Ζεμπιλιάδου μιλώντας το βράδυ της Παρασκευή 9 Μαΐου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άργους Ορεστικού.
            Οι προτάσεις που παρουσίασε, ειδικότερα,  για τη γούνα η κ. Ζεμπιλιάδου συνοψίζονται στα εξής:   
Άμεση ενεργοποίηση εργαλείων ρευστότητας από το τρέχον ΕΣΠΑ (απεγκλωβισμός των διαθέσιμων 25εκ. ευρώ)
Αύξηση των Επενδυτικών κεφαλαίων (κτηνοτροφία/ αναπτυξιακός / (ΣΕΣ Αγροτ. Ανάπτυξης) και ταχύτατη μείωση των γραφειοκρατικών προβλημάτων
Χωροθέτηση της δραστηριότητας εκτροφής γουνοφόρων ζώων/ δημιουργία πρότυπου κτηνοτροφικού πάρκου για γουνοφόρα ζώα (ΣΕΣ Αγροτ. Ανάπτυξης)
Ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου της γούνας με στόχο την αύξηση των εξαγωγών κατά 20% τα επόμενα τρία χρόνια (μέσω του Π.Ε.Π. της  Δυτικής Μακεδονίας).
Δημιουργία Ινστιτούτου για τη μελέτη της γενετικής βελτίωσης των γουνοφόρων ζώων και την προστασία του ζωικού κεφαλαίου.

Η επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ ανακοίνωσε ακόμα την ίδρυση Γραφείου Εξαγωγικών Επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι: «Η Περιφέρεια είναι κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού. Στόχος μας είναι η ενότητα του κλάδου, η ενιαία έκφραση του σε μια φωνή και η λύση των προβλημάτων ενιαία και οριστικά. Γνωρίζω καλά τα προβλήματα γι αυτό ως συνδυασμός μπορούμε να μιλήσουμε για λύσεις.  Η εμπειρία και οι γνώσεις μου από την θέση της Ειδικής Γραμματέως  του ΕΣΠΑ, βοήθησαν και στο παρελθόν να δώσουμε λύσεις (νέο πρόγραμμα εξωστρέφειας, μεταποίηση, ρευστότητα κ.τ.λ.). Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα γραφείο που θα ασχολείται με τα θέματα γούνας και εξαγωγικών επιχειρήσεων της περιφέρειας.. Να ακούει τους ανθρώπους της, και να ασχοληθεί με την απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.