Είναι γεγονός η δημιουργία Τράπεζας Θεμάτων Φυσικής για Α΄ Λυκείου από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών



Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με ευαισθησία προς τους μαθητές και ευθύνη προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, αναρτά από σήμερα 19/05/2014 ενδεικτικές ερωτήσεις και ασκήσεις Φυσικής Α΄ Λυκείου για τις προαγωγικές εξετάσεις Ιουνίου.

Τα θέματα αυτά διαμορφώθηκαν μετά από κοπιώδη προσπάθεια και ομαδική συνεργασία μελών της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, έχουν συγγραφεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το ΙΕΠ, καλύπτουν όλη την εξεταστέα ύλη, αφορούν και τα τέσσερα θέματα και είναι ταξινομημένα ανά θέμα.

Το σύνολο των ερωτήσεων και ασκήσεων που προσφέρονται στην προσπάθεια στήριξης και καλής προετοιμασίας των μαθητών ξεπερνούν τις 300.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών μέσα από τη μακρόχρονη επιστημονική και παιδαγωγική της συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία, βρέθηκε πολλές φορές στο πλευρό των μαθητών και εκπαιδευτικών της χώρας μας και λειτούργησε καινοτομικά. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα όπως θα συμβεί και μελλοντικά.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών μέσα από διεξοδική επεξεργασία και συζήτηση έχει διαμορφωμένες απόψεις για τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο που πρέπει να έχει μια τράπεζα θεμάτων. Ως επιστημονικός σύλλογος εγνωσμένου κύρους θεωρούμε αυτονόητο και απαραίτητο το να κατατεθούν και να ληφθούν υπόψη οι απόψεις μας.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών απευθύνει κάλεσμα προς όλα τα μέλη της που εμπλέκονται με τη διδασκαλία της φυσικής στην εκπαίδευση να εμπλουτίσουν αυτό το υλικό, στέλνοντας ερωτήσεις ή ασκήσεις ή οποιαδήποτε άλλη πρωτοπόρα πρόταση. Για τις ερωτήσεις και ασκήσεις που θα αναρτώνται θα γίνεται αναφορά του ονόματος των δημιουργών τους. Περιμένουμε τις προτάσεις όλων σας … τώρα ξεκινάμε!

Κάθε πρόταση, ιδέα και πρωτοπόρα σκέψη από συναδέλφους είναι δεκτή από την επιστημονική ομάδα και θα αναρτάται.

Για να μπορέσει κάποιος να δει / κατεβάσει τις εκφωνήσεις των θεμάτων θα βρει τα links στο site της Ένωσης www.eef.gr  
Σύντομα θα αναρτηθούν και  οι λύσεις.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ–ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ, ΒΑΒΑΡΙΝΗ ΜΑΡΙΑ,
ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΠΛΑΤΑ ΒΙΒΗ,
ΣΑΒΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:ΜΙΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΗΛ: 6930852051 MAIL: nikmichas@windowslive.com

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ,  ΖΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ,
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΤΙΓΚΜΠΑΣΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΡΑΠΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΣΚΟΡΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.