Θεοφάνου Γιώργος: Κωνσταντόπουλος Game over



Υπάρχουν μερικοί βασικοί λόγοι για τους οποίους για τους οποίους υποψιαζόμαστε ότι μια δεύτερη τετραετία θα είναι ακόμη ποιο καταστροφική από την πρώτη.
Αυτό που τρομάζει περισσότερο είναι το ήθος και το ύφος που προάγει αυτός ο ίδιος και οι ποιο στενοί του συνεργάτες. Ο πρώην Δήμαρχος προέρχεται από αυτό που λέμε βαθύ ΠΑΣΟΚ που για χρόνια έχει προωθήσει τη νοοτροπία του βύσματος και της μη αξιοκρατικής πρόσληψης με σκοπό προσωπικά οφέλη που ανάγονται σε κομματικά οφέλη. Κάναμε δηλαδή το κόμμα και το δημόσιο τσιφλίκι μας. Την ίδια νοοτροπία έχει  προωθήσει και στα χρόνια της δημαρχίας του.
Το δείγμα γραφής αυτής της δημοτικής αρχής ήταν καταστροφικό για τα Σέρβια όπως καταστροφικά για την Ελλάδα ήταν και τα μέτρα των τελευταίων κυβερνήσεων, σε απόλυτη συμφωνία μεταξύ τους.
Ενώ ο δήμαρχος δεν χάνει ευκαιρία να υπερηφανεύεται για την ιστορικότητα και τη βυζαντινή καταγωγή μας δεν ανέβηκε ούτε μια φορά στον αρχαιολογικό χώρο όπου μέχρι πρότινος έβοσκαν αγελάδες, τα καλώδια περνούν πάνω από τα δένδρα και υπάρχει μια κατάσταση γενικής εγκατάλειψης. Και χωρίς κανένα δίαυλο επικοινωνίας με την αρχαιολογική υπηρεσία που έχει και αυτή βαριές ευθύνες. Γι αυτόν κάστρα σημαίνει φαγητό στην ομώνυμη ταβέρνα.
Και για τη λίμνη υπερηφανεύεται ο δήμαρχος, αλλά τη βλέπει μόνο πάνω από τις ταβέρνες της Νεράιδας, χωρίς να βλέπει ότι, σχεδόν όλες οι ακτές βρωμάνε και έχουν γίνει σκουπιδότοποι. Δεν βλέπει ότι, το νερό δεν πλησιάζετε, ότι δεν υπάρχει ένας δρόμος για να κάνει ένα λεωφορείο το γύρο και ότι όλα τα αστικά λήμματα πέφτουν ακατέργαστα μέσα. Ανακηρύσσει την Ελάτη πράσινο χωριό μετά την τεράστια οικολογική και πολιτιστική καταστροφή που έγινε με την μετατροπή του Αλιάκμονα σε τεχνητή λίμνη.
Κατασκευάζει πολιτιστικό κέντρο τη στιγμή που έχει ολοκληρώσει την διάλυση της δημοτικής βιβλιοθήκης, έχει αφήσει το νεοκλασικό κτήριο στην πλατεία να γίνει εστία μόλυνσης αφού το γκρέμισμα είναι γι αυτόν η μόνη λύση. Δεν υπάρχει καμιά πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των ιστορικών κτηρίων όπως το Τούρκικο σχολειό, το εδαφολογικό εργαστήριο, το στρατόπεδο, το σπίτι παιδιού. Το λαογραφικό μουσείο συνεχίζει να υπολειτουργεί χωρίς να γίνετε καμιά συντήρηση και αναβάθμιση.
Για τη νεολαία η περίοδος του Κωνσταντόπουλου ήταν ένα τέλμα. Δεν έγινε ούτε το στέκι, αλλά ούτε και κάτι με συνέχεια και προοπτική.
Το τελευταίο άρπα κόλα έργο είναι ή ανάπλαση της πλατείας και των κεντρικών δρόμων που έγινε με απαρχαιωμένες μελέτες, όπως ομολόγησε και ο ίδιος. Αυτή ξεκίνησε με τον ακρωτηριασμό και τον αργό θάνατο του παλαιότερου από τα πλατάνια της πλατείας και συνεχίστηκε με την μετατροπή της οδού Κωνστ. Κάρπου σε ανοιχτή πληγή. Αυτό που κατόρθωσε είναι να φέρει τα Σέρβια στην εποχή που ακόμη είχαν λάσπες στους δρόμους και έπεται συνέχεια μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.
Φέτος, επίσης, διάλεξε τον αργό θάνατο από τη μόλυνση με τους καπνούς του κάρβουνου, που πήρε και διέθεσε από τις εταιρίες εξόρυξης, όταν τα στερεά λύματα της ΛΑΡΚΟ έχουν σχεδόν φθάσει στο φαράγγι.
Αυτές οι δημοτικές εκλογές είναι στη σημερινή συγκυρία πρωτίστως πολιτικές, με αυτό το γνώμονα πρέπει να ψηφίσουμε και όχι με οικογενειακές και πελατειακές βλέψεις. Οι πολιτικές του πρώην δημάρχου αναπαράγουν το μοντέλο που έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι. Οι καιροί είναι δύσκολοι και αν δεν γίνει σύντομα η ανατροπή θα δούμε τη μιζέρια να δυναμώνει. Ο ΑΝΤΑΜΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να δοκιμάσουμε για να στείλουμε στα σπίτια τους αυτούς τους ανίκανους να σκεφτούν το κοινό καλό και να βάλουν την ιδιοτέλεια κάτω από τις πραγματικές ανάγκες του τόπου.
Το νέο μοντέλο που θα προκύψει θα προάγει την αύξηση των θέσεων εργασίας και τις καινούργιες ιδέες που θα προωθούν την πραγματική ανάπτυξη και όχι τους εργολάβους. Και το βασικότερο από όλα είναι το άνοιγμα σε όλη την κοινωνία. Είναι ένα πείραμα που πρέπει να πετύχει και γι αυτό πρέπει όλοι να έχουμε το νου μας.

Θεοφάνου Γιώργος
Υποψήφιος για το τοπικό Σερβίων με το ΑΝΤΑΜΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.