Η κεντρική συγκέντρωση και ομιλία της Γ. Ζεμπιλιάδου στον πεζόδρομο της Κοζάνης



Το δικό τους μήνυμα νίκης έστειλαν οι πολίτες που έδωσαν σήμερα βροντερό παρόν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ, της υποψήφιας Περιφερειάρχη Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης.
            Η κ. Ζεμπιλιάδου αφού τόνισε πως την Κυριακή θα νικήσουν οι δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας, έκλεισε την ομιλία της ως εξής:
«Οι εκλογές της Κυριακής δεν θυμίζουν σε πολλά σημεία προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Είναι εκλογές που διεξάγονται σε ένα εντελώς νέο τοπίο, σε μια πατρίδα που έχει αλλάξει εξ αιτίας της κρίσης και σε μια κοινωνία που πασχίζει να σταθεί στα πόδια της και να λύσει τα προβλήματα της.
Σ΄ αυτό το νέο τοπίο, όλοι εμείς που διεκδικούμε την ψήφο σας, είχαμε μία και μόνη ιερή υποχρέωση.
Να σταθούμε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια ενώπιον σας, προτείνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον σε στέρεες βάσεις.
Αυτό πράξαμε, αυτό τηρήσαμε με θρησκευτική ευλάβεια στην προεκλογική περίοδο.
Επιλέξαμε τη σοβαρότητα που πιστοποιείται από το λόγο και τις θέσεις μας.
Μιλήσαμε με ειλικρίνεια που φαίνεται απ΄ το γεγονός πως δεν κρυβόμαστε για το ποιοι πραγματικά είμαστε, ποιες είναι οι καταβολές και η διαδρομή μας, ποιοι μας στηρίζουν και σε τι πραγματικά πιστεύουμε.
Προσωπικά, αισθάνομαι μεγάλη τιμή, αλλά και ευθύνη που στο πρόσωπο μου συγκεντρώθηκε η στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων που συγκροτούν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.
Την παράταξη που διαχρονικά εκφράζει και στηρίζεται από το 55% του ελληνικού λαού.
Την παράταξη που διπλασίασε την Ελλάδα. Την παράταξη που δεν έκανε εμφυλίους πολέμους. Την παράταξη που είναι ταυτισμένη με τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του έθνους και του λαού μας.
Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλο το βάρος της ευθύνης και τους ευχαριστώ.
Όπως είναι μεγάλη τιμή, για μένα, που πετυχημένοι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπως και οι 132 άνθρωποι της αυτοδιοίκησης του τόπου μας, εξέφρασαν την υποστήριξη τους στο πρόσωπο μου.
Δεν με ήξεραν. Με γνώρισαν μέσα απ΄ τη συνεργασία μας όταν ήμουν στη διαχειριστική αρχή και Ειδική Γραμματέας του ΕΣΠΑ και η δική τους εκτίμηση είναι ένα ακόμα εύσημο στην προσωπική μου πορεία.
Το μεγαλύτερο όμως εύσημο είναι αυτό που μου δίνετε καθημερινά εσείς,
οι πολίτες της Κοζάνης, οι πολίτες όλης της Δυτικής Μακεδονίας,
που με ακούτε με προσοχή, μου σφίγγετε δυνατά το χέρι, μ΄ αγκαλιάζετε και με παροτρύνετε να συνεχίσω μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου το δρόμο που όλοι μαζί ανοίξαμε.
Το δρόμο της τόλμης, της σοβαρότητας και της ευθύνης.
Το μεγαλύτερο εύσημο, όμως, είναι αυτό που ακούω διαρκώς πως εμείς, ο συνδυασμός της ΕΛΠΙΔΑΣ, ξαναφέραμε στον τόπο μας αυτό που, δυστυχώς, έλειψε τα τελευταία δύσκολα χρόνια.
Τον πολιτικό λόγο και το διάλογο.
Δεν ήταν εύκολο, ούτε αυτονόητο.
Απέναντι μας είχαμε από τη μια μεριά τα παχιά και ανούσια λόγια της ομάδας του κ. Δακή και από την άλλη τα τηλεοπτικά διαγγέλματα και τα διχαστικά κηρύγματα των υπόλοιπων υποψηφίων.
Κοινή συνισταμένη και των δύο;
Κουβέντα για πρόγραμμα, τσιμουδιά για σχέδιο, καμιά ουσιαστική πρόταση.
Αυτοί που απέρχονται συνεχίζουν αμέριμνα αυτό που κάνουν 8 χρόνια τώρα.
Να κάθονται.
Οι άλλοι, δεν παρουσίασαν κανένα πρόγραμμα ή σχέδιο γιατί λέει θα το κάνουν με τους πολίτες, πόλη πόλη, χωριό χωριό, πόρτα πόρτα, μετά τις εκλογές.
Δηλαδή, ψηφίστε μας και θα σας πούμε μετά!  Τέτοιο πρόγραμμα delivery πρώτη φορά βλέπω.
Είναι όμως το πρόγραμμα που τους βολεύει για να κάθονται και αυτοί. Να είναι ήσυχοι. Θα καθίσουν. Στα σπίτια τους.
Να βλέπουν μέσα απ΄ τους τηλεοπτικούς τους δέκτες τα έργα που θα ξεκινήσουν σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας μας, αμέσως μόλις αναλάβουμε, με πρώτο και καλύτερο το Πανεπιστήμιο μας. Να βλέπουν την κοινωνία να αγωνίζεται ενωμένη,
με τη νέα γενιά σε ρόλο πρωταγωνιστή.
Την Κυριακή 18 του Μάη θα νικήσουν οι δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας. Την Κυριακή 18 Μάη θα νικήσουν οι πολίτες.
Την Κυριακή 18 Μάη θα βγούμε όλοι μαζί μπροστά για να κτίσουμε το μέλλον που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. Όλοι μαζί θέλουμε να φέρουμε την ελπίδα,
όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την ελπίδα.
Πολίτες της Κοζάνης
Νέοι και νέες
Στα χέρια μας κρατάμε την ελπίδα και δεν θα αφήσουμε σε κανέναν να μας την πάρει.
Σας καλώ όλες και όλους στον αγώνα από τώρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.
Όλοι μαζί στον αγώνα για μια μεγάλη νίκη την Κυριακή».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.