Το ΣΕΥΠΕ συντάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στα καταστήματα CARREFOUR



Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) συντάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στα καταστήματα CARREFOUR μπροστά στο σχεδιασμό της εργοδοσίας για εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας. Αυτό θα οδηγήσει στην περαιτέρω μείωση των μισθών. Οι εργαζόμενοι στα CARREFOUR έχουν πείρα από τι σημαίνει ανάπτυξη στην επιχείρηση. Από την μία η εταιρία να εμφανίζει υψηλό τζίρο, να επεκτείνεται στην Κύπρο και στα Βαλκάνια, να εξαγοράζει μικρότερες αλυσίδες καταστημάτων (Αρβανιτίδης, ΛΑΡΙΣΑ) πρακτικές που την έχουν αναδείξει σε πρώτη δύναμη στο χώρο του λιανικού εμπορίου και από την άλλη να περικόπτει από τους εργαζόμενους επιδόματα γάμου, ταμείου, οδηγών αλλά και μειώσεις μισθών που φτάνουν στο 20%, απλήρωτες ώρες εργασίας και αρκετές απολύσεις σε όλη την Ελλάδα όπως και στην περιοχή μας, με την τρομοκρατική απόλυση σε βάρος της συναδέλφισσας Βάσως Ιωαννίδου.

Απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι στα CARREFOUR πρέπει να απαντήσουν με τα δικά τους όπλα. Να οργανωθούν στο κλαδικό και στο επιχειρησιακό σωματείο τους. Κανένας να μην είναι ανοργάνωτος, ανενημέρωτος μπροστά στις εξελίξεις στον κλάδο, στην επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι είναι οι πλειοψηφία, έχουν τη δύναμη να αντιπαλέψουν και να εμποδίσουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Κάνε το βήμα τώρα, οργανώσου στο κλαδικό και επιχειρησιακό σου σωματείο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Άμεση ανάκληση των όποιων σχεδίων για εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου και οποιασδήποτε άλλης ελαστικής μορφή εργασία και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου, ωράριο εργασίας 40ωρο – 8ωρο – 5ήμερο
Κυριακή αργία για όλα τα καταστήματα, όλο το χρόνο. Κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο

Το ΣΕΥΠΕ στηρίζει την απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου για προκύρηξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15 Μάη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.