Όσοι αγαπάμε την Ελλάδα – Στρατηγική Μάχης



Ένας λαός που ξεχώριζε ανάμεσα στα άλλα έθνη για τον πολιτισμό και την παράδοσή του εκφυλίζεται πνευματικά και εξαθλιώνεται οικονομικά και κοινωνικά μέρα με τη μέρα μέσα στην ψευτιά χάνοντας την πνευματική του ανδροπρέπεια και το νεύρο της ψυχής του. Κάλπικοι άνθρωποι, μικροπρεπείς πολιτικοί, ψυχές υποθερμικές τάχα φωστήρες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ελλάδος λανσάροντας στους Έλληνες τον φόβο της πτώχευσης. Μια σκηνοθεσία με βλακώδες σενάριο νευρόσπαστων ανθρώπων προσπαθεί να πατρονάρει τον αείζωο Έλληνα να τους ακολουθήσει σε ατραπούς νεκρής και ψεύτικης απομίμησης που θα καταργήσει την έκφραση του ελληνορθόδοξου πνεύματος. Όπως λέει ο Κόντογλου: «Οι δυστυχείς, που να πάρουνε είδηση τι είναι η Ελλάδα! Ελλάδα ακούνε και Ελλάδα δεν βλέπουνε! Όσον ελληνικόν ουρανόν βλέπουνε με τα μαύρα γυαλιά, άλλη τόση Ελλάδα νιώθουνε με την αντάρα που έχει το πνεύμα τους και η καρδιά τους». Ξιπασμένοι μωρολόγοι πολιτικοί άνδρες στο όνομα της Δημοκρατίας δεσμεύουν τους Έλληνες στο πιο στυγνό ολοκληρωτικό καθεστώς της ιστορίας, την Νέα Τάξη. Καυχιούνται για ότι ενεργούν και λέγουν και τα λόγια τους είναι γραμμένα σαν τους χρησμούς της Πυθίας που καθόταν στον τρίποδα και ζαλιζόταν από τια αναθυμιάσεις των φυτών που έκαιγε. Το ίδιο και αυτοί ζαλισμένοι από την κάψα της φιλοδοξίας κάθονται στην καρέκλα της εξουσίας αρπάζοντάς τα γερά ενώ χιλιάδες απελπισμένων Ελλήνων αυτοκτονούν. Σε τι συγγενεύουν με τους άνδρες της ηρωϊκής μας φυλής;

Η Ελλάδα γέννησε σπουδαίους ανθρώπους όπως ο Όμηρος, ο Ησίοδος, ο Αισχύλος, ο Πίνδαρος, ο Βασίλειος, ο Χρυσόστομος, ο Ανθέμιος, ο Πανσέληνος, ο Παπαδιαμάντης και τόσοι άλλοι. Κάποτε στην αρχαία Ελλάδα που επαινούσαν τον Περικλή στην επιθανάτια κλίνη του νομίζοντας ότι δεν τους άκουγε εκείνος τους απάντησε: «Οι νίκες και τα τρόπαια είναι πολλές φορές δώρα της τύχης. Μα αν έχω μια αρετή να θυμηθώ, είναι πως ποτέ κανείς Αθηναίος δεν ντύθηκε στα μαύρα εξαιτίας μου». Έτσι απάντησε ο ετοιμοθάνατος Περικλής! Τί έχουν άραγε να πουν οι σύγχρονοι πολιτικοί μας; Δανικοί οι αρχοντιά σας κύριοι! Άρχοντες δεν είναι οι μασκαρεμένοι αλλά αυτοί που αγωνίζονται για την πατρίδα τους σαν τον Παλαιολόγο. Εσείς βαλθήκατε να ξεγυμνώσετε τον Έλληνα από την αρχοντιά του και να τον κάνετε γύφτο. Αυτόν τον τιμημένο άρχοντα τον έλληνα που θρέφτηκε με το σώμα του Χριστού και το αίμα Του από το δισκοπότηρο της Ορθοδοξίας θέλετε να τον στρέψετε στη δύση, εκεί όπου δύει το φως και εξουσιάζει με την εκκοσμίκευση ο άρχοντας του σκότους. Όμως λογαριάζετε χωρίς τον νοικοκύρη. Θα μιλήσει ο θεός. Η έξυπνη παρεούλα σας θα πάει περίπατο στο εσπεράντο.

Βρισκόμαστε σε μια εκλογική φάση η κρισιμότητα της οποίας θα είναι καθοριστική για το μέλλον της πατρίδος μας. Αν και οι εκλογές αυτές δεν είναι εθνικές τελικά όμως θα τις καθορίσουν. Γι’ αυτό χρειάζεται να μην ενεργήσουμε στενόμυαλα και συναισθηματικά αλλά καίρια. Αυτή την ώρα δεν πρέπει να χωριζόμαστε σε δεξιούς και αριστερούς αλλά να αντιπαραταχθούμε στο κατεστημένο που εξυπηρετεί τους εισβολείς στην πατρίδα μας και να πετάξουμε έξω αυτούς που έκαναν κατάχρηση της εξουσίας καταλύοντας την Δημοκρατία και το κράτος του Δικαίου. Δυστυχώς πολλοί Έλληνες σαστισμένοι σαν το μελίσσι που διαταράχθηκε η κυψέλη του θορυβούνται μη γνωρίζοντας πώς να αντιδράσουν. Πολλοί συμπολίτες μας ενδιαφέρονται για τον τρόπο που πρέπει να δράσουμε  για να φέρουμε αποτέλεσμα. Αυτή την ώρα μόνο αυτό μας ενδιαφέρει, πώς θα σωθεί η Ελλάδα! Οπωσδήποτε δεν πρέπει να πάει ούτε μία ψήφος χαμένη διότι εκτός από νόμιμες εκλογές δεν έχουμε άλλα περιθώρια αντίδρασης. Στην Δημοκρατία οι μάχες κερδίζονται με εκλογές και δημοψηφίσματα.

Ας μη μείνουμε μόνο στη θεωρία αλλά ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στην πράξη. Θέλουμε ή δεν θέλουμε αυτή την ώρα ανατροπή αυτών που συμβιβάστηκαν με την Τρόικα; Αν Ναι. Πρέπει να ψηφίσουμε παράταξη που έχει την δυναμική να αναμετρηθεί με όσους ασκούν μνημονιακή πολιτική. Έστω, και αν δεν μας εκφράζει η μερίδα αυτή πρέπει να το κάνουμε διότι αυτοί μπορούν να μας  εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη και τουλάχιστον μέχρι τώρα τα λένε στους ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτή την ώρα που χρειάζεται ανατροπή της ανθελληνικής πολιτικής στον τόπο μας πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ως μοχλό για να αναποδογυρίσουμε την χαβούζα της Νέας Τάξης στην πατρίδα μας πολιτική δύναμη που θα δώσει την ροπή στα πράγματα. Είπαμε πως μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα! Αυτό μας απασχολεί, και όχι αν θα τοποθετήσουμε το λοστό από την δεξιά ή αριστερή πλευρά. Πάντως αν βάλουμε τον λοστό στο κέντρο επειδή η χαβούζα είναι καλά εδραιωμένη στην πάγια ελληνική κατάσταση, να εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι, τίποτε δεν θα πετύχουμε. Από ποια μεριά θα βάλουμε το λοστό για να γύρει η άχρηστη διακυβέρνηση αυτό θα το κρίνετε εσείς! Άλλωστε οι εκλογές αυτές δεν είναι εθνικές. Πέραν τούτου δεν είναι ανάγκη να μας εκπροσωπούν στο Ευρωκοινοβούλιο όσοι θέλουμε να μας κυβερνούν στην Ελλάδα. Διότι αυτοί που μας κυβερνούν στην Ελλάδα, χρόνια τώρα, δεν διεκδικούν το ελληνικό συμφέρον στην Ευρωβουλή και είναι πειθήνια όργανα των ξένων πολιτικών. Χρειάζεται λοιπόν μια απότομη στροφή για να τους πετάξουμε από την πλάτη μας. Ίσως πείτε, μα αυτό θα οδηγήσει και σε εθνικές εκλογές. Το πιστεύω! Και εδώ θα ακολουθήσουμε δεύτερη τακτική, αντίθετη στροφή. Μια τιμονιά γρήγορη από την μια μεριά και μια από την άλλη. Διευκρινίζουμε δεν είμαστε δεξιοί ή αριστεροί. Είμαστε αντιμνημονιακοί. Και αυτοί την ώρα μας ενδιαφέρει πως θα τους ξεφορτωθούμε και πως θα κυβερνήσουν Έλληνες αυτό τον τόπο. Διαλέξτε και πάρτε! Τρόικα ή Ελλάδα; Πάντως η Ρωμιοσύνη δεν θα χαθεί γιατί την σκεπάζει ο Θεός! Εμείς όμως πρέπει να κάνουμε το ανθρώπινο για να ενεργήσει και ο Θεός. Πολλούς αγίους ανέδειξε η Ελλάδα, όλοι αυτοί προσεύχονται!

Ιερομόναχος Παΐσιος Παπαδόπουλος
Εν Ιερά μονή Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.