Ομιλία Λ. Μαλούτα στην Αιανή, ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης: «Ο πολιτισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης» – Βίντεο



«Η Αιανή, η ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης, αποτελεί σημείο συνάντησης του πολιτισμού, της ενέργειας, του πρωτογενή τομέα και του φυσικού περιβάλλοντος», υπογράμμισε μιλώντας στους κατοίκους της Αιανής, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ για το  Δήμο Κοζάνης», στο πλαίσιο της ομιλίας του υπογράμμισε πως « Ο πολιτισμός αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, καθώς είναι η μεγάλη μας δύναμη και ένας ακόμα ισχυρός μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής και οι Βυζαντινές της εκκλησίες,  μαζί με  το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και  τη Χαρτοθήκη, αποτελούν τους βασικούς  πυλώνες προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
 
Ο κ. Μαλούτας, αναφέρθηκε στην  υλοποίηση του νέου σύγχρονου κτιρίου της βιβλιοθήκης στην Κοζάνη, που θα φέρει στην επιφάνεια τον πλούτο που συσσώρευσαν εδώ και χρόνια παλιοί και νέοι στη Δημοτική βιβλιοθήκη, στη δρομολογημένη δημιουργία Μουσείου Κρόκου, για την ανάδειξη του  μοναδικού αυτού αρωματικού φυτού της περιοχής μας, στη δημιουργία πινακοθήκης στο αρχοντικό Βαμβακά, στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του εθίμου των Λαζαρίνων, καθώς και στην ενίσχυση των λαογραφικών εθίμων.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης έκλεισε την  ομιλία του επισημαίνοντας πως «η πρόκληση αυτών των εκλογών είναι να πάρουμε θέσεις για το μέλλον, να αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες. Αυτοδιοίκηση και πολίτες να ανοίξουμε δρόμους, να απαιτήσουμε, να διεκδικήσουμε, να συνεργαστούμε ώστε να διαμορφώσουμε το τοπίο που αξίζει στην περιοχή, που μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες και να ξανανθίσει το χαμόγελο στα χείλη τα δικά μας και των παιδιών μας».

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.