Ανακοίνωση της «Νέας Πρότασης Μηχανικών» για τις τοποθετήσεις αναπληρωτών προϊσταμένων



Η «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ», δια του εκπροσώπου της Νίκου Συλλίρη, υπέβαλε αίτημα προς τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΜ για  τη διεξαγωγή  προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, στη συνεδρίαση της 30/04/2014, για το θέμα της τοποθέτησης αναπληρωτών Προϊσταμένων Γεν. Δ/νσεων, Δ/νσεων  και Τμημάτων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».  Το πλήρες κείμενο της αίτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Στις 08,16 και 17/04/2014  πραγματοποιήθηκαν 13 υπηρεσιακές μεταβολές  δυνάμει ισάριθμων αποφάσεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για  την τοποθέτηση-αναπλήρωση Προϊσταμένων Γεν. Δ/νσεων, Δ/νσεων και Τμημάτων.

Οι αποφάσεις αυτές τόσο κατά το περιεχόμενό τους,  όσο και κατά τον τρόπο έκδοσης τους είναι παράνομες και αντίθετες προς τις αρχές της ισότητας των πολιτών, της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, του δικαιώματος της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της αμεροληψίας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Παραβιάζουν συνακόλουθα και τους κανόνες  της ορθολογικής οργάνωσης  της διοικήσεως, δια των οποίων η λειτουργία της Διοικήσεως  καθίσταται όχι απλώς νόμιμη, αλλά και αποτελεσματική.

Η λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, σύμφωνα με τις επιταγές του Κράτους Δικαίου  δεν αποσκοπεί μόνο στην εγγύηση βασικών θεμελιωδών δικαιωμάτων των υπαλλήλων, αλλά και στην εξυπηρέτηση του δημοσίου Συμφέροντος.

Το ενδιαφέρον του ΤΕΕ για ένα τέτοιο θέμα  είναι αυτονόητο αλλά και αναγκαίο και  θεμελιώνεται στη φύση του και στους σκοπούς του.

Σας καλούμε, λοιπόν, να αναλάβετε τη θεσμική ευθύνη που σας αναλογεί προκειμένου  να διεξαχθεί προ ημερησίας διάταξης, στη σημερινή συνεδρίαση,  συζήτηση με το ως άνω θέμα.»

Η Διοικούσα Επιτροπή, μετά από διαλογική συζήτηση, δέχθηκε το αίτημα  της παράταξης «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ» και  αποφάσισε: α) να ζητήσει, γι’ αυτό το λόγο, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και β) να καταγγείλει, τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις αναπληρωτών Προϊσταμένων Γεν. Δ/νσεων, Δ/νσεων  και Τμημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με σχετική Ανακοίνωση και  γ) να αποσταλεί έγγραφο προς Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού αναφορικά με την πιστή εφαρμογή του νόμου ως την τοποθέτηση υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.