Λάζαρος Μαλούτας «Ο κρόκος μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια σύγχρονη άνοιξη του πρωτογενή τομέα» – Βίντεο



Τη στρατηγική της «Ενότητας για το Δήμο Κοζάνης» για τον πρωτογενή τομέα και την ενέργεια, ανέλυσε ο Δήμαρχος Κοζάνης και επικεφαλής του συνδυασμού, Λάζαρος Μαλούτας, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποίησε στις  Τοπικές Κοινότητες Κρόκου, Κοίλων, Νέας Καρδιάς, Νέας Νικόπολης, Κοιλάδας και  Ακρινής.  

Ο κ. Μαλούτας ανάφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Κρόκου, πως «Ο κρόκος σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν την βάση για μια σύγχρονη άνοιξη του πρωτογενή τομέα. Προϊόντα ποιοτικά, προϊόντα που παράγονται στην μακεδονική γη, επώνυμα προϊόντα που με την κατάλληλη οργάνωση της παραγωγής και των παραγωγών, τις απαραίτητες  πιστοποιήσεις και την αναγκαία τυποποίηση, θα δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα και θα συμβάλλουν βελτίωση των όρων διαβίωσης. Στόχος δεν είναι μόνο να παράγουμε προϊόντα αλλά να παράγουμε προϊόντα ποιοτικά και  επώνυμα. Γιατί αυτό έχει σημασία και αυτό κάνει τη διαφορά. Να προσθέσουμε αξία στο προϊόν, και αυτή να επιστρέφει στον παραγωγό».

Αναφερόμενος στην στρατηγική για την ενέργεια, ο Δήμαρχος Κοζάνης,  υπογράμμισε πως «Πεποίθηση μας είναι ότι μια σύγχρονη ΔΕΗ, και υπό Δημόσιο έλεγχο, σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα όπως αυτός της ενέργειας, σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού, θα μπορεί να διασφαλίζει καλύτερα το Δημόσιο συμφέρον. Η λειτουργία της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο είναι προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της και την ύπαρξη κοινωνικής αποδοχής των τοπικών κοινωνιών στην περιοχή παραγωγής».

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.