Πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στην 4η συνεδρία του Leaders’ Coaching



Πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες σε θέματα ηγεσίας και επιχειρηματικότητας είχαν την τύχη να αποκομίσουν όσοι παρακολούθησαν την 4η συνεδρία του πρωτοποριακού projectLeaders’ Coaching (Καθοδήγηση Ηγεσίας), που διοργάνωσε ο Όμιλος Rotaract Κοζάνης την Δευτέρα 5 Μαϊου 2014, με εισηγητή τον συμπολίτη μας Δρ Νέστορα Κολοβό.

Κατά την έναρξη της συνεδρίας, ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Ευάγγελος Χαραλαμπίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κολοβό για την προσφορά του, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Ομίλου, στη σημασία της εκδήλωσης και στην αξία των προσφερομένων γνώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με το όραμα των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Απαντήθηκαν ερωτήσεις όπως:

Τι είναι το όραμα;

Γιατί κάθε άνθρωπος και κάθε επιχείρηση πρέπει να έχουν όραμα;

Πώς το όραμα συμβάλλει στην προσωπική και επαγγελματική επιτυχία;

Ποιος είναι ο ρόλος των ανθρώπων στην επιχειρηματική επιτυχία και πώς επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση;

Ποιος είναι ο ρόλος και η στάση του ηγέτη για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού;

Στο πρώτο μέρος ο κ. Κολοβός αναφέρθηκε στις αρχές που επηρεάζουν τις σχέσεις ηγεσίας και ανθρώπων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται ότι αξίζουν! Θέλουν να αισθάνονται ότι είναι σημαντικοί! Όλοι χρειάζονται ενθάρρυνση και αντιδρούν θετικά σ’ αυτήν. Κάθε άνθρωπος αποδίδει καλά μόνον σε περιβάλλον ενθάρρυνσης και όχι σε περιβάλλον κριτικής. Ως εκ τούτου, βοηθώντας τους ανθρώπους να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους, κερδίζετε όχι μόνον την προσπάθειά τους, αλλά και την ψυχή τους!» Στη συνέχεια ο κ. Κολοβός αναφέρθηκε στη σημασία των κινήτρων για την υψηλή απόδοση των ανθρώπων, καθώς και στα αντικίνητρα της ανθρώπινης συμπεριφοράς και προσπάθειας. Παράλληλα επεσήμανε το ρόλο της σωστής επικοινωνίας και υποστήριξε ότι: «Οι άνθρωποι αποτελούν το πολυτιμότεροπεριουσιακό μιας εταιρείας».

Στο δεύτερο μέρος ο κ. Κολοβός αναφέρθηκε στο όραμα, επισημαίνοντας την αξία του για την κατεύθυνση, τη συνοχή, την αφοσίωση, τον ενθουσιασμό και τη συνεχή προσπάθεια της ομάδας για την επιτυχία. Σε μια εποχή που απαιτεί την αποκέντρωση της εξουσίας ακόμη και από τα υψηλότερα κλιμάκια για την επαγγελματική επιβίωση, το όραμα αποτελεί το μυστικό που συσπειρώνει το συνολικό ενδιαφέρον. Όπως τόνισε,

«Όλοι οι μεγάλοι άνδρες και γυναίκες της ιστορίας είχαν όραμα. Όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες και εφευρέτες είχαν όραμα. Όλοι τους είχαν χτίσει τη μεγάλη εικόνα για τον εαυτό τους και την κοινωνία και προσπαθούσαν γι αυτό. Ως μεγάλοι όμως ηγέτες, το όραμα αυτό δεν το κράτησαν για τον εαυτό τους, αλλά το έκαναν κτήμα των ανθρώπων. Κανένας σ’ αυτό τον κόσμο δεν πέτυχε μόνος του. Όλοι πέτυχαν με τη βοήθεια ανθρώπων που επηρέαζαν, ανθρώπων που καθοδηγούσαν, ανθρώπων που πίστευαν σ’ αυτούς».

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, έλαβαν το λόγο όλοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι αφού σχολίασαν θετικά την εισήγηση, αναφέρθηκαν σε προσωπικές τους εμπειρίες,επισημαίνοντας τον ρόλο της ηγεσίας, των ανθρώπων και του οράματος για την ανάπτυξη της κοινωνίας.

Η επόμενη και τελευταία συνεδρία της σειράς Leaders’ Coaching θα διεξαχθεί την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.