Επαφές Δ. Λαμπρόπουλου στις Λαϊκές Αγορές Σιάτιστας και Νεαπόλεως



Εκθετήρια τοπικών προϊόντων,
η λαϊκή και τοπική αγορά

«Η λαϊκή αγορά, ως στοιχείο της ελληνικής παράδοσης για την προμήθεια των απαραίτητων τροφίμων, φρούτων και λαχανικών από τους δημότες, μπορεί να αποτελέσει χώρο προβολής και ανάδειξης της τοπικής αγροτικής παραγωγής, των τοπικών προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας και κτηνοτροφίας, καθώς και άλλων παραδοσιακών Τροφίμων και Ποτών προσφέροντας την δυνατότητα προσέλκυσης ενός ευρύτερου αγοραστικού κοινού».

Την πρόταση αυτή μετέφερε σήμερα το πρωί στους παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς Σιάτιστας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο οποίος συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ είχε την δυνατότητα να ακούσει και τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι εστίασαν ιδιαίτερα στην υποτονική κίνηση της αγοράς σε συνδυασμό με την ελάχιστη επισκεψιμότητα της Σιάτιστας. Ο κ. Λαμπρόπουλος που συνοδευόταν από τα μέλη του συνδυασμού, συνομίλησε επίσης με τους καταναλωτές για τα τοπικά προϊόντα καθώς και τις δυνατότητες που δημιουργούνται μέσα από αυτά για ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και τον άμεσο αντίκτυπο στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Λαμπρόπουλος υπογράμμισε επίσης την κρισιμότητα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών στο Δήμο Βοΐου, αφού παράλληλα με τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, λειτουργεί και μια άλλη αγορά προϊόντων και παροχής υπηρεσιών που μπορεί να γνωρίσει ακόμη περισσότερη ανάπτυξη. «Η Λαϊκή αγορά σε συνεργασία με την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες μπορεί να αποτελέσει το εκθετήριο πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων που θα έχουν στόχο την τροφοδότηση της εσωτερικής αγοράς και θα δημιουργήσουν την προοπτική για εξαγωγική δραστηριότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά στην Λαϊκή Αγορά της Νεάπολης την οποία επίσης επισκέφθηκε.   

«Οφείλουμε ως δήμος», είπε ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος, «άσχετα αν αυτό δεν έγινε από την απερχόμενη δημοτική αρχή επί 42 μήνες, να λάβουμε, τώρα που βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, κρίσιμες αποφάσεις για το τι θέλουμε για τον Δήμο μας, να το σχεδιάσουμε, να το αναλάβουμε ως ευθύνη και να το στηρίξουμε. Και η αγορά αποτελεί σε αυτό μια σημαντική παράμετρο που θα μας βοηθήσει να δομήσουμε με ασφάλεια το μέλλον των παιδιών μας».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.