«Κρίμα κ. Ιωαννίδη!» – Του Πάρι Κουκουλόπουλου



Διάβασα σήμερα στην εφημερίδα ΑΥΓΗ μια δήλωση του κ. Λ. Ιωαννίδη και είπα, «κρίμα».
Είναι κρίμα έτσι κι αλλιώς να ετεροπροσδιορίζεται κανείς αντί να αρθρώνει ένα σοβαρό προγραμματικό λόγο.
Είναι δύο φορές κρίμα να μιλάει κανείς για ανατροπή και να τη στηρίζει σε δύο (2) χονδροειδή ψέματα.   
Πρώτο ψέμα. Θέλει λέει ανατροπή για να είναι ο Δήμος ανοιχτός σε όλους.
Το Δήμο Κοζάνης τον παρέλαβα ανοιχτό από το Δήμαρχο Γιάννη Παγούνη, ανοιχτό τον κράτησα 19 χρόνια και ορθάνοιχτος είναι και σήμερα.
Δεύτερο ψέμα. Μιλάει ο κ. Ιωαννίδης για «δικά μας παιδιά».
Αφού δεν ξέρει, λοιπόν, ας μάθει ότι όταν με το Π.Δ. 164/2004 μονιμοποιήθηκαν 30.000 συμβασιούχοι στους Δήμους (πλην των καθαριστριών στα σχολεία που ήταν υπόθεση του κεντρικού κράτους) στο Δήμο Κοζάνης μονιμοποιήθηκαν 9 από τους 12 ΑμΕΑ που απασχολούνταν με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, γιατί πολύ απλά δεν ασκήθηκαν και δεν ασκούνται πολιτικές ομηρίας.
Όλες οι προσλήψεις γίνονται εδώ και χρόνια μέσω ΑΣΕΠ.
Όσο για το σύστημα διακυβέρνησης που ενοχλεί τον κ. Ιωαννίδη, ας μάθει ότι το οικοδομήσαμε μαζί με αυτοδιοικητικά στελέχη της Αριστεράς και είχε αποτελέσματα, μεταξύ των άλλων, όπως:
Την Τηλεθέρμανση με τα τεράστια περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για την πόλη και τους πολίτες.
Τη ΔΙΑΔΥΜΑ που είναι το καμάρι της Δυτικής Μακεδονίας και μακρινός στόχος όλης της χώρας
Τις λαϊκές αγορές στη Σκρκα και στα Ηπειρώτικα
Την αδιαμφισβήτητη, μέχρι σήμερα, πρωτιά στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Τη θωράκιση του Δήμου από τον κίνδυνο λειψυδρίας, εξ αιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου που κατά τα άλλα ενδιαφέρει τον οικολογούντα κ. Ιωαννίδη
Το Γ.Π.Σ. που μπαίνοντας σε εφαρμογή θα κάνει την Κοζάνη και τα χωριά της πραγματικά τόπο να ζεις.
Η μόνη ανατροπή που έχω υπ΄ όψη μου ότι μπορεί να υπάρξει με την ψήφο στον κ. Ιωαννίδη είναι η ερήμωση του τόπου.
Αναφέρομαι στη γνωστή αντίθεση του στο λιγνίτη που μπορεί να πηγάζει από οικολογική ευαισθησία, είναι όμως καταστροφική για τον τόπο μας.
Μήπως υπερβάλλω και τον αδικώ;
Είναι δυνατόν ένας Δήμαρχος να αλλάξει τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας;
Δεν το ξέρω, γιατί δεν έχω μαντικές ικανότητες. Ξέρω όμως καλά ότι τέτοιες απόψεις είναι το καλύτερο δώρο σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχουν επενδύσει σε άλλες μορφές ενέργειας  και πολεμούν τη φθηνή λιγνιτική Kwh γιατί τους φράζει το δρόμο για το μεγάλο φαγοπότι.
Σε ένα σημείο συμφωνώ με τον κ. Ιωαννίδη, ότι όλοι όσοι τον ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή έχουν περιθώριο να το ξανασκεφτούν.

Υ.Γ. Όσο για τον ανιστόρητο υπέρτιτλο της ΑΥΓΗΣ που αναιρεί μια κοινή πορεία, νικηφόρα και δικαιωμένη επί 20 χρόνια, δεν εκπλήσσομαι.
Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά αλλά όχημα διαμαρτυρίας, έτσι και η ΑΥΓΗ δεν είναι η εφημερίδα που αγόραζα πριν τη δικτατορία να την πάω στον πατέρα μου και ο περιπτεράς μου την έδινε διπλωμένη ανάποδα για να μη τη δει το χαφιεδότσουρμο που σήμερα στελεχώνει τη Χρυσή Αυγή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.