Εώς τις 11 Μαΐου η «Ανθοκομική Έκθεση & Ειδών Κήπου» στην Κοζάνη



Συνεπής στο ετήσιο ραντεβού τους οι παραγωγοί καλλωπιστικών φυτών και οι επαγγελματίες ειδών κήπου με το κοινό της ευρύτερης περιοχής μας, έδωσαν και φέτος το παρών τους στην 9η  «Ανθοκομική  Έκθεση & Ειδών Κήπου», που διοργανώνει κάθε χρόνο το Εκθεσιακό Κέντρο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κοζάνης.

Την Τετάρτη 7 Μαΐου έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών καθώς και του κοινού που την έχει καθιερώσει εκθεσιακό θεσμό  της περιοχής μας.

Στην Έκθεση, η οποία θα λειτουργήσει από 7 – 11 Μαΐου 2014, οι συμμετέχοντες εκθέτουν μια πλούσια ποικιλία ανθέων, καλλωπιστικών φυτών και επίπλων εξωτερικού χώρου καθώς και διάφορα διακοσμητικά και χρηστικά είδη.

    Όπως κάθε χρόνο, υπάρχει καθημερινά πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο αρχίζει από τις 19:00.

    Στο εσωτερικό χώρο συνεχίζει την λειτουργία της η «ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ», η οποία θα φιλοξενείτε με πρωτοβουλία του Εκθεσιακού Κέντρου, μέχρι τις 23 Μαΐου 2014. Πρόκειται για την Έκθεση του ομώνυμου Μουσείου του Κατακόλου Ηλείας. Ένα Μουσείο – προορισμός για μια μεγάλη κατηγορία τουριστών.

    Η παρούσα έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας περιλαμβάνει μια επιλογή 50 περίπου λειτουργικών ομοιωμάτων εξαιρετικών εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στον τομέα της Τεχνολογίας και να εκπλαγούν από την ομοιότητα με τη σύγχρονη Δυτική Τεχνολογία – μια πτυχή του Πολιτισμού και της Ιστορίας μας, σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό).
    
Το πρόγραμμα λειτουργίας:
Tης Ανθοκομικής Έκθεσης είναι:
Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30 – 22:30, Σάββατο & Κυριακή: 10:30 – 22:30
Της «Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» είναι:
Καθημερινές: 9:00 – 14:00 & 18:00 – 20:00
Σάββατο & Κυριακή: 11:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.