Ανεξαρτητοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους κομματικούς μηχανισμούς για ένα καλύτερο μέλλον του Δ. Κοζάνης



Γράφει ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Υποψήφιος δημοτικος συμβουλος:

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, η ένταση τους και η σφοδρότητα τους, δημιουργούν τις συνθήκες για ριζικές τομές και αλλαγές  στη λειτουργία της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παλιότερα, η παρέμβαση των κομματικών μηχανισμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρούνταν αναγκαία πράξη, της κάθε κυβερνητικής αλλαγής αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων του κοινοβουλίου.

Σήμερα η πεποίθηση είναι πως, αυτή η πρακτική, πρέπει να πάψει οριστικά. Οι παρεμβάσεις του κομματικού μηχανισμού είχαν αρνητική συνέπεια στην μέχρι τώρα λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατά συνέπεια στην ευημερία των πολιτών της πόλης μας.

Σε αντίθεση με δήμους  διαφόρων άλλων ευρωπαϊκών κρατών,  στη χώρα μας υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά, ισχυρή κομματική παρέμβαση, αναξιοκρατία, ώστε να επηρεάζει αρνητικά την ομαλή λειτουργία των δήμων αλλά και την επαφή μεταξύ πολίτη και δημοτικών υπηρεσιών. Δημιουργείται έτσι ένα αναποτελεσματικό κράτος με βασικό γνώμονα το προσωπικό όφελος και την εξυπηρέτηση του λεγόμενου “πελατειακού κράτους”.

Θύμα αυτής της πολιτικής; O δημότης της πόλης. Μια γρήγορη ματιά γύρω μας, αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο των κακών συνθηκών που ζει ο δημότης.

Βασικός άξονας κατάργησης της παρέμβασης του κομματικού μηχανισμού είναι η απαγκίστρωση από πρακτικές του παρελθόντος.

Οι “Αδέσμευτοι Πολίτες” του δήμου Κοζάνης λέμε ” Όχι” στην κομματική εξάρτηση, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Εκλογικούς Δημοτικούς Συνδυασμούς.

Λέμε ” Όχι” στο πελατειακό κράτος, ” Όχι” στη διαφθορά μέσα στους δήμους.

Οι “Αδέσμευτοι Πολίτες” του δήμου Κοζάνης λέμε “Ναι” στην αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την ομαλή διακυβέρνηση και πάνω όλα “Ναι” στην ανεξάρτητη από κομματικούς μηχανισμούς, Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η δική σου φωνή, η δική σου συμμετοχή, αυτή ενός απλού πολίτη αυτής της πόλης, έχει τη δική της δύναμη. Σύμπλευσε με τον συνδυασμό των “Αδέσμευτων Πολιτών” και τον επικεφαλής του, Κώστα Κύργια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.