«Αλλάζουμε Εποχή»: Απάντηση στη νέα «εκδοχή» του κ. Βενιζέλου για τη ΔΕΗ



Ο κυβερνητικός εταίρος κ. Βενιζέλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε ιδιωτικό κανάλι, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν πρόκειται να θιγούν οι εργαζόμενοι και τα συμφέροντα της Δυτικής Μακεδονίας, πρόκειται να ωφεληθούν οι καταναλωτές”, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σχετικά με τη «Μικρή ΔΕΗ» αναφέρει: «είναι ένα σχήμα που θα δούμε αν θα έχει ενδιαφέρον, αν θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον».

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς την αγωνία του κ. Βενιζέλου (όπως και του άμεσου συνεργάτη του, κ. Κουκουλόπουλο), όχι για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας και της ΔΕΗ, αλλά για το δικό του πολιτικό μέλλον, θέτοντας για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές το εκβιαστικό δίλημμα στον Ελληνικό λαό: ή μας ψηφίζετε ή δημιουργούμε κυβερνητική αστάθεια, σημειώνοντας ακόμα ένα ρεκόρ αλαζονείας και προβλέποντας την πολιτική καταρράκωση του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς.

Σε ότι αφορά τα θέματα της ΔΕΗ:

1.    Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία που να υποχρεώνει την πώληση Δημόσιων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

2.    Αποσιωπά τελείως τις προσωπικές του υπουργικές ευθύνες για τη  διάλυση της ΔΕΗ.

3.    Αποσιωπά ακόμα ότι οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας τα τελευταία χρόνια εκτινάχθηκαν στα ύψη, συνέπεια των πολιτικών που ακολούθησαν.

4.    Αποσιωπά τις ευθύνες του για τον τεμαχισμό της ΔΕΗ, την πώληση του ΑΔΜΗΕ, τις απίστευτες ρυθμίσεις εις βάρος της ΔΕΗ και υπέρ των μεγαλοσυμφερόντων, την εκχώρηση του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ για πώληση.

Είναι δέσμιος των πολιτικών που του υπαγορεύουν η τρόικα και οι Γερμανοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια μέσω του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης, ότι η ΔΕΗ ανήκει εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο και στις 26 Μαΐου δεν θα υπάρχει μικρή ΔΕΗ, αλλά μικρή Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Για μας στρατηγικοί επενδυτές πρέπει να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά το Δημόσιο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.