Περιοδεία Λ. Μαλούτα σε Πολύμυλο, Αγίο Χαραλάμπο και Νέα Χαραυγή – Βίντεο



Στην  επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση της απασχόλησης και τον πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, στην περιοδεία που πραγματοποίησε στις Τοπικές Κοινότητες Πολυμύλου, Τετραλόφου και Νέας Χαραυγής.

«Η Εγνατία μπορεί να αποτελέσει  συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή, το οποίο θα εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο βαθμό, προωθώντας τα τοπικά μας προϊόντα και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους της περιοχής να παραμείνουν στο τόπο τους. Ο σχεδιασμός της στρατηγικής για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας έχει ήδη ξεκινήσει, με το Δήμο Κοζάνης να έχει δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να δοθεί προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα και να αναπτυχθεί η αγροτική επιχειρηματικότητα ( με νέες καλλιέργειες, συσκευασία μεταποίηση κτλ)», υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού Ενότητα για το Δήμο Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, εστιάζοντας σ΄ αυτό της ανεργίας και το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

Μιλώντας στους κατοίκους της Νέας Χαραυγής, ο κ. Μαλούτας, επεσήμανε την επίπονη προσπάθεια που πραγματοποίησε ο Δήμος για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και τη μεταφορά των πυλώνων της ΔΕΗ, ζήτημα που έχει δρομολογηθεί, και για το οποίο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες με στόχο την επίλυσή του. Επίσης επιβεβαίωσε τη συνεχή παρακολούθηση του Δήμου σε θέματα περιβάλλοντος που αγγίζουν και άλλες Τοπικές Κοινότητες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαχρονική παρουσία της ΔΕΗ στην περιοχή  και την πάγια θέση του για δημόσιο έλεγχό της σε όλα τα επίπεδα.    

Δείτε το βίντεο της περιοδείας:

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.