Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου για την υποβάθμιση των λαϊκών αγορών



Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέλος των μνημονίων, αποκρύπτει ότι οι δανειστές απαιτούν νέα μέτρα  7,7 δισ. την περίοδο 2015-17 και προαπαιτούμενα με σκοπό να διαλύσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο. Αποκρύπτει η κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, που συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατετέθη καθ’ υπόδειξη της «Τρόικας Εσωτερικού». Για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Ανάπτυξης και η συγκυβέρνηση νομοθετούν καθ’ υπόδειξη των ιδιοκτητών των μεγάλων  SUPER-MARKET. Tο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο αφενός  καταστρέφει τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών,   για αυτό προχωρούν  και σε κινητοποιήσεις, αφετέρου, και κυρίως, επιδιώκει να παραδώσει αυτήν τη δραστηριότητα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, διότι  επιχειρούνται βίαιες αλλαγές,  χωρίς να ικανοποιείται ο στόχος που είναι ο  πραγματικός εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των λαϊκών αγορών. Καταγγέλλει την κυβέρνηση, γιατί με το νομοσχέδιο αυτό διαλύει τους παραγωγούς και τις λαϊκές αγορές, δίνει ένα επιπλέον χτύπημα στην αγροτική παραγωγή και ενισχύει για μια ακόμη φορά τις εισαγωγές και τους εισαγωγείς αγροτικών προϊόντων καθώς και τους ιδιοκτήτες μεγάλων SUPER-MARKET.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.