«Να πάρει ο Περδίκκας αυτό που δικαιούτε» – Ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Ζαραφίδη στον Περδίκκα



Στις 12-4-14 κλιμάκιο Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Κίνησης «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Ζαραφίδη, πραγματοποίησε περιοδεία στο  χωριό Περδίκκας και συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα της περιοχής.

Στις 8μμ  ο υποψήφιος Δήμαρχος μίλησε σε συγκέντρωση των κατοίκων του Περδίκκα στο καφενείο της Τσαούσογλου Σοφίας.

Ο Δημήτρης Ζαραφίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο βαρύ πολιτικό τοπίο της χώρας, στα μείζονα προβλήματα της Εορδαίας και επικεντρώθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Περδίκκας, λέγοντας πως δεν υπάρχει πλέον καιρός για χάσιμο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η Εορδαία απαξιώνεται και οδηγείται στην απομόνωση, με τις υπηρεσίες να φεύγουν η μία μετά την άλλη, το νοσοκομείο να καταρρέει, τις μετεγκαταστάσεις να είναι σε αδιέξοδο, τον εμπορικό κόσμο να βρίσκεται σε απόγνωση και την ανεργία να καλπάζει.

Αναφέρθηκε επίσης στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της ΔΕΗ στις προσλήψεις που έχουν παγώσει εδώ και καιρό, ενώ είναι απαραίτητες για την λειτουργία της επιχείρησης και δεν διεκδικούνται από την δημοτική αρχή.

Μάλιστα επισήμανε πως οι λίγες θέσεις εργασίας λίγων μηνών χρησιμοποιούνται από την σημερινή δημοτική αρχή για ψηφοθηρικούς λόγους κρατώντας ομήρους δεκάδες συμπολίτες μας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Είναι δυνατόν οι τελευταίες προσλήψεις που έχουν γίνει να τελειώνουν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές;

Δριμεία ήταν η κριτική που άσκησε στην σημερινή δημοτική αρχή που τόσα χρόνια ήταν απούσα από τον κοινωνικό χώρο χωρίς να διαλέγεται με τους πολίτες, χωρίς να πραγματοποιήσει ούτε μία γενική συνέλευση  σε κανένα χωριό.

Εμείς σαν αυριανή δημοτική αρχή, αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουμε είπε ο Δημήτρης Ζαραφίδης. Τον δρόμο του διαλόγου, τον δρόμο της δημοκρατίας και της συμμετοχής.

Τέλος με παραστατικό τρόπο υπογράμμισε ένα- ένα τα προβλήματα του χωριού και προτείνοντας λύσεις που θα είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

Μίλησε για το φράγμα του Περδίκκα που εγκαταλείφτηκε και τον σπουδαίο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει τόσο στην πρωτογενή παραγωγή όσο και στην κατεύθυνση του αγροτουρισμού μαζί με την παραποτάμια ζώνη.

Μίλησε επίσης για  το κιόσκι με τον ελέφαντα και την εγκληματική πολιτική που ακολουθήθηκε αφήνοντας τον σκελετό να διαλυθεί προσβάλλοντας έτσι την προϊστορία της Εορδαίας .

Εμείς σαν νέα δημοτική αρχή θα κινηθούμε άμεσα στην κατεύθυνση της προβολής του φράγματος και του ελέφαντα όπως και της ανάπλασης του χωριού που θυμίζει ¨τριτοκοσμικό χωριό¨ όπως είπε χαρακτηριστικά .

Ένα χωριό που δείχνει την εγκατάλειψη από την είσοδο μέχρι την έξοδο του, το μοναδικό χωριό χωρίς πλατεία.

Πρότεινε μάλιστα την άμεση ανάπλαση του σχολείου σε κεντρική πλατεία του χωριού.

Η νέα δημοτική αρχή είπε ο Δημήτρης Ζαραφίδης διαλεγόμενη με τους πολίτες θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για να πάρει ο Περδίκας αυτό που του αξίζει.

Τελειώνοντας ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στο αποχετευτικό δίκτυο και  την τηλεθέρμανση που έπρεπε ήδη να έχουν υλοποιηθεί στο χωριό, τονίζοντας πως οι πρόσφατες εξαγγελίες της κ. Βρυζίδου και του κ. Δακή, έχουν μόνο προεκλογικό χαρακτήρα στο μέτρο που δεν εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο για την ανάπτυξη όλης της Εορδαίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.