Αίσχος! Να πώς αποφασίζονται έργα ζωής και θανάτου στην Κοζάνη, όπως είναι το ζήτημα της υποβάθμισης του ΕΚΑΒ



Του Ζήση Κοντογούνη:

Αίσχος! ! Να πώς αποφασίζονται έργα ζωής και θανάτου στην Κοζάνη, όπως είναι το ζήτημα της υποβάθμισης του ΕΚΑΒ: στο «μιλητό», στο πόδι, χωρίς σοβαρή μελέτη .

Ότι  γράφω παρακάτω στηρίζονται σε έγγραφα του Δήμου ,της Περιφέρειας και της παλιάς Νομαρχίας. Τίποτα δικό μου και αυθαίρετο, εκτός απ τα συμπεράσματα. Και κάθε λίγο έρχεται στην επιφάνεια και κάτι καινούργιο.

*Το 2004 το Υπ. Γεωργίας δίνει στη Νομαρχία Κοζάνης  89στρ. στα Κοίλα για έκθεση , σχολείο και ΕΚΑΒ, για το οποίο αποφασίστηκε να δοθούν 10στρ.(έγγρ. με αρ. πρωτ 366).

*Το  2010 ο Δήμος συζητά με ένα εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ για παραχώρηση οικοπέδου στα Κοίλα ή στα Μελίσια. (έγγρ.18065). Έγγραφη αίτηση  του ΕΚΑΒ δεν έγινε ποτέ! Η συζήτηση απέβη άκαρπη. Πρακτικά ή άλλα  έγγραφα για το λόγο της αποτυχίας της προσφοράς του Δήμου προς τον εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ  δεν υπάρχουν! (έγγραφο Δήμου  με αρ. πρωτ. 946). Εδώ βλέπουμε τον εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ να υποκρίνεται δήθεν  ότι δήθεν  συζητά  με το Δήμαρχο για το κατάλληλο  οικόπεδο, για να περάσει ο χρόνος και να φτάσει το τέλος του ΕΣΠΑ.

*Το 2012 στο Δημ. Συμβούλιο της 17-9-2012 ,αρ. πρωτ. 59772, ο ίδιος  εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ (που συμβαίνει να είναι δ/ντής-ιατρός ΕΚΑΒ Λάρισας(!), (που σαν πόλη έχει μεγάλο κέρδος απ την υποβάθμιση του ΕΚΑΒ Κοζάνης) προσέρχεται σαν πραγματογνώμων τεχνικός (;;)  χωρίς  καμιά μελέτη και βεβαιώνει  πάλι προφορικά ότι το οικόπεδο των  1170 τμ (που στην πράξη είναι μόνο 790 τμ.) είναι υπεραρκετό για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ  Δυτ. Μακεδονίας.

*Έγγραφό μου προς τον νυν Δ/ντη Κεντρικού ΕΚΑΒ  την 17-3-2014  αν συμφωνεί και καλύπτει τη δράση του  Λαρισαίου Δ/ντή στο σχετικό ζήτημα, παραμένει αναπάντητο.

*Την 10-42014 ο Δήμος Κοζάνης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μου, μου κοινοποιεί έγγραφο του Κεντρικού ΕΚΑΒ ,αρ. πρωτ. 315, όπου αναφέρεται: « Από το Δήμο Κοζάνης, όπως προφορικά μας ενημέρωσαν, υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης οικοπέδου 1000 Μ2 που βρίσκεται σε θέση η οποία έχει πρόσβαση σε κυρίους οδικούς άξονες και εξυπηρετεί την κίνηση των ασθ/ρων καθώς και την προσέλευση των υπαλλήλων».
Και εδώ μιλάνε για προφορική  ενημέρωση. Και επιπλέον τίποτε για μελέτη,  για Παράρτημα (όχι απλό Σταθμό ), για επάρκεια του οικοπέδου για τις ανάγκες  ενός Παραρτήματος ΕΚΑΒ  Δ. Μακεδονίας.

*Στο  υπ. αριθ. πρωτ. 10691 έγγραφο του ο Δήμος, σε ερώτηση μου γιατί επιμένει στο 1στρ. απαντά: «να απευθυνθείτε στον Δ/ντή του ΕΚΑΒ Λάρισας». Εγώ βλέπω μετάθεση ευθυνών, ελλείψει τεκμηριωμένης μελέτης.

*Παρ όλα αυτά η Διαχειριστική Αρχή ΕΣΠΑ, που όφειλε να τα ξέρει, (και τα έχω εντοπίσει εγκαίρως),  δηλώνει στο υπ αριθ. πρωτ.6542 έγγραφο της ότι «η μελέτη  του έργου είναι πλήρης».

Εγώ και οι Πολίτες της Κοζάνης  θέλουν να ξέρουν σε ποιον  να αποδίδουν στο μέλλον τις ευθύνες για τους θανάτους που θα  οφείλονται στην ανεπαρκή λειτουργικότητα του ΕΚΑΒ, σε σύγκριση πάντα με τις δυνατότητες που παρέχει ο Νόμος στα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ. Σήμερα θρηνούμε ένα θάνατο σε ένα λούνα παρκ στην Αθήνα που δεν είχε άδεια , αύριο θα θρηνούμε για πολλαπλές απώλειες από  ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΕΚΑΒ στην Κοζάνη που ΔΕΝΕΓΙΝΕ Η ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΜΕΛΕΤΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.