Νέες υποψηφιότητες από το «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας» – Δείτε τα ονόματα



ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ ΣΤΑΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΡΑΦΙΔΗ

Είμαι ο Στάθης Κοκκινίδης ,γιός του Ιωσήφ και της Θεοδώρας Κοκκινίδου (δασκάλων της περιοχής),εκπαιδευτικός κι εγώ, καθηγητής μαθηματικών. Είμαι παντρεμένος με την Θεοδώρα Γούλιαρου, συμβολαιογράφο Εορδαίας και έχουμε δύο παιδιά την Αφροδίτη-Αναστασία και τον Ιωσήφ.
Εχω δουλέψει 17 χρόνια στα φροντιστήρια και 7 στο δημόσιο σχολείο, έχω δηλαδή την εμπειρία και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και αυτή τη στιγμή είμαι πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εορδαίας (του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών της περιοχής).

Είναι η πρώτη φορά που βάζω υποψηφιότητα και θέλω να περιγράψω κάποια πράγματα που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση:
Η απελπισία στα μάτια των μεγάλων ανθρώπων στα χωριά. Ταυτόχρονα η ελπίδα τους, που ακουμπάει πάνω μας. Η κατεστραμμένη φύση της περιοχής μας, ο πλούτος των εικόνων, η μεγάλη πολιτιστική παράδοση των προσφύγων και των ντόπιων της περιοχής, που είναι ορατή, στη μουσική, στην τέχνη και στις καθημερινές ασχολίες των κατοίκων της. Η αξιοσύνη των ανθρώπων. Και ταυτόχρονα ένας υφέρπων μαρασμός, με μαγαζιά κλειστά, με ολοένα αυξανόμενο αριθμό ανέργων, με μαθητές υποσιτισμένους, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν μαθήματα σε ακατάλληλες αίθουσες και σε αποδυτήρια γυμναστηρίων, για να τελειώσουν ένα μη ελκυστικό σχολείο ,το οποίο μετά από απανωτές εξετάσεις ,θα τους οδηγήσει στην καλύτερη περίπτωση στην ξενιτιά για αναζήτηση εργασίας.
Όμως ποιος φταίει για όλα αυτά;

Προφανώς οι μνημονιακές πολιτικές και οι υποστηρικτές τους. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να ενταχθώ σε μια αντιμνημονιακή συλλογικότητα το ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ,γιατι για μένα ισχύει απόλυτα ότι ανάπτυξη είναι : η αξιοπρέπεια της εργασίας, η εξάλειψη της ανεργίας, η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας για το όφελος των πολλών καθώς και η πολιτιστική και οικολογική αναγέννηση της περιοχής μας.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

Γεννήθηκα στον Φιλώτα Φλώρινας.

Από το 1962 ζω στην Πτολεμαΐδα.

Είμαι παντρεμένος με την Λαμπρινή Δερβενιωτάκη και έχω 3 παιδιά, τον Κωνσταντίνο χειριστή εκσκαφέα, άνεργο, τον Αναστάσιο ΤΕΙ Έργων Υποδομής, άνεργο και την Κατερίνα, φιλόλογο με μεταπτυχιακό, άνεργη.

Αυτό είναι το μέλλον που ετοίμασαν για τα παιδιά μου, τα παιδιά της χώρας μας, οι μνημονιακές πολιτικές.

Από το 1975 μετέχω στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες μέχρι και σήμερα.

Πολλές φορές πρωτοστάτησα στην δημιουργία Σωματείων του ιδιωτικού τομέα.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

Ήμουν Γραμματέας του Σωματείου Ηλεκτρολόγων από το 1975 έως και το 1978.

Από το 1979 έως το 1990 ήμουν Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΤΕ-ΔΕΗ ΒΣ ΛΚΔΜ.

Από το 1990 έως 2003 χρημάτισα Οργανωτικός Γραμματέας και στην συνέχεια Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Από το 1977 έως και το 1983 ήμουν μέλος του ΠΑΣΟΚ από όπου διαγράφηκα λόγο ιδεολογικών και πολιτών ζητημάτων και συντάχθηκα με τις δυνάμεις της αριστεράς.

Από το 1989 έγινα μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μέχρι και την συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου είμαι μέλος.

Σήμερα επιλέγω την κάθοδό μου στις Δημοτικές εκλογές με το «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» και με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Ζαραφίδη.

Επιλέγω δηλαδή την μόνη αξιόπιστη πρόταση που υπάρχει στην Εορδαία για την ανασυγκρότηση και το μέλλον της.

Απέναντι στους γυρολόγους της πολιτικής, με αξιοπρέπεια, χωρίς δεσμεύσεις και συμβιβασμούς συντάσσομαι με τις δυνάμεις της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο.

Απέναντι στις δυνάμεις του χθες, τις δυνάμεις τις διαπλοκής και της συντήρησης, επιλέγω τις δυνάμεις του αύριο και της ελπίδας.

Απέναντι σε αυτούς που μέχρι χθες μιλούσαν για πρόοδο και σήμερα δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και προσχωρούν στον μνημονιακό μεσαίωνα.

Με την εμπειρία μου θέλω να συμβάλω για μια άλλη δημοτική αρχή που θα σέβεται την κοινωνία και τους νέους ανθρώπους που σήμερα συντρίβουν τα όνειρα τους.

Φίλοι και φίλες

Τιμώντας τους πολιτικούς και κοινωνικούς μου αγώνες τάσσομαι σήμερα με τις δυνάμεις της ανατροπής και της ελπίδας.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΜΟΙΡΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ (ΦΟΡΗ) ΜΕ ΤΟ «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΡΑΦΙΔΗ

Γεννήθηκα στην Κρυόβρυση Εορδαίας.
Εργάστηκα στην ΔΕΗ ως τεχνίτης μηχανολογικής συντήρησης και σήμερα είμαι συνταξιούχος.

Πρωτοστάτησα στην δημιουργία Συλλόγου Σπουδαστών Σχολής Εργοδηγών στον οποίο μετείχα ενεργά από το 1974 – 1976.
Μετά την απόλυση μου από τον στρατό το 1979, συμμετείχα στην δημιουργία Μορφωτικού Συλλόγου στο χωριό μου Κρυόβρυση στον οποίο για πολλά χρόνια διατέλεσα πρόεδρος.
Επίσης διατέλεσα για μεγάλο διάστημα πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Κρυόβρυσης.
Ήμουν επί σειρά ετών διαιτητής στην ΕΠΣ Κοζάνης.
Δύο τετραετίες ήμουν κοινοτικός σύμβουλος Κρυόβρυσης .
Από το 1974 έως και το 1989 ήμουν μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Το 1989 απεχώρησα από το ΠΑΣΟΚ και έκτοτε συμμετείχα στις συνδικαλιστικές δράσεις στο χώρο της ΔΕΗ με το ΠΑΜΕ.
Επίσης από το 1989 συμμετέχω ενεργά στα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, στον χώρο της αριστεράς.
Σήμερα κατεβαίνω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Δημοτική Κίνηση «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» και με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Ζαραφίδη, συμβάλλοντας με τις δυνάμεις μου σε μία ελπιδοφόρα προοπτική για την Εορδαία.

Για την Εορδαία που οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, απαξιώθηκε και οδηγείται στην εξαφάνιση.
Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Εορδαίας, ενωμένες σήμερα δίνουν την μάχη για το αύριο, για την νεολαία μας που οδηγείται στην ανεργία και την μετανάστευση.
Δεν υπάρχει αύριο για αυτόν τον τόπο όσο συνθλίβεται από τις μνημονιακές πολιτικές και οδηγείται στο μεσαίωνα.
Όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε την μάχη για μία άλλη Εορδαία.
Για μια Εορδαία που της αξίζει το αύριο.
Για την Εορδαία της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ (ΡΟΖΙ) ΜΕ ΤΟ “ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ”
Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Είμαι η Ιωαννίδου Τριανταφυλλιά κόρη του Ιωαννίδη Ιωάννη και της Πουγαρίδου Ευτυχίας. Μεγάλωσα στην Πτολεμαϊδα και φοίτησα στο 3ο Ενιαίο Λύκειο. Από μικρή ασχολήθηκα με την ενόργανη-ρυθμική γυμναστική και την κολύμβηση. Αργότερα στράφηκα στον στίβο, όπου κέρδισα μετάλλια και μετά τα 15 στο ποδόσφαιρο και στη διαιτησία. Ο αθλητισμός πάντοτε ήταν ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μου κατά τα σχολικά χρόνια. Αυτό γιατί μου αρέσει να συμμετέχω σε ομάδες, να θέτω υψηλούς στόχους και να ακολουθώ ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Όμως και οι ξένες γλώσσες με ενδιέφεραν και αποτελούσαν προτεραιότητα τότε. Η αγγλική και η γαλλική είναι αυτές που διδάχτηκα μέχρι στιγμής.

Με τις πανελλήνιες πέρασα στο τμήμα Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΤΕΙ Πάτρας, παράρτημα Πύργου του Νομού Ηλείας. Η διαβίωσή μου, για τέσσερα χρόνια, στον Πύργο μου εμφύσησε τη νέα κουλτούρα και νοοτροπία, τον τρόπο λειτουργίας του τουρισμού, των καταστημάτων εστίασης, των συγκοινωνιών. Συχνά επισκεπτόμουν το κοντινό Κατάκολο, την Κουρούτα, το Λατζόϊ και την αρχαία Ολυμπία. Θεωρώ ότι τα ταξίδια και η επαφή που προσφέρουν άλλοι άνθρωποι, τόποι και περιοχές είναι ένα μάθημα ζωής από μόνο του. Γι’ αυτό ταξιδεύω συχνά, και αισθάνομαι πολύ τυχερή που μέχρι στιγμής έχω επισκεφθεί και την Αμερική, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Στη σχολή με κέντρισαν τα μαθήματα δημοσιογραφίας και από το δεύτερο εξάμηνο άρχισα να ψάχνω το θέμα των πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2007, της διαχείρισης των απορριμμάτων και άλλα σημαντικά ζητήματα της περιοχής. Παράλληλα μάθαινα να παίζω κλασσική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο της Πάτρας, ενώ ξεκίνησα να διαβάζω δημοσιογραφικά βιβλία εκτός σχολής, και δεν έχω σταματήσει από τότε.

Στην πτυχιακή μου ασχολήθηκα με το θέμα της νομικής προσέγγισης της ελευθερίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην έννομη τάξη των ΗΠΑ, με τη βοήθεια του καθηγητή της σχολής, δρ. Α. Μανιάτη, δικηγόρου. Για 1,5 χρόνο ερευνούσα το θέμα της ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα και στην Αμερική και τις πιο γνωστές δικαστικές υποθέσεις που συνεπώς επηρέασαν το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Ακόμα έκανα τη σύγκριση σε πολιτικά δρώμενα μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και σύγκριση σε διάφορους τομείς των εφημερίδων The New York Times και Washington Post. Εξέτασα την υπόθεση Watergate και Wikileaks. Παρακολουθώ τις εξελίξεις σ’ αυτά τα θέματα καθώς θα εφαρμόσω κάποιες νέες ιδέες μου για το μέλλον.

Έκανα την πρακτική μου άσκηση σε τοπικό κανάλι. Σήμερα εργάζομαι ως ηλεκτρονικός δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα. Βρίσκομαι καθημερινά δίπλα σε συμπολίτες μου και ακούω τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους. Δεν θα μπορούσα ν’ απέχω από τις εκλογές. Προτεραιότητά μου είναι να συμβάλλω κι εγώ με τις γνώσεις μου, για να καταφέρει ν’ ανακάμψει η Εορδαία και η χώρα μας και να ξεφύγουμε από τα δεινά της κρίσης.

Ιωαννίδου Τριανταφυλλιά (Ρόζι)

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας

Δημήτρης Ζαραφίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.