«Η επίλυση των προβλημάτων και η στάση του ηγέτη» ήταν το θέμα της 3ης συνεδρίας του Leaders’ Coaching



Με θέμα συζήτησης τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων και την στάση της ηγεσίας απέναντι στα γεγονότα και τις καταστάσεις, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Απριλίου,  η 3η συνεδρία του project “Leaders’ Coaching”, που διοργάνωσε ο Όμιλος Rotaract Κοζάνης, με εισηγητή τον συμπολίτη μας Δρ Νέστορα Κολοβό.

Στην αρχή της συνεδρίας, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Ευάγγελος Χαραλαμπίδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τον εισηγητή, αναφέρθηκε στο έργο του Ομίλου και πιο συγκεκριμένα στην αξία του Leaders’ Coaching, σε μια εποχή όπου η γνώση της αποτελεσματικής λειτουργίας της αγοράς είναι επιβεβλημένη για την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο κ. Κολοβός, ο οποίος επεσήμανε ότι: «Τα προβλήματα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας της ζωής κάθε ανθρώπου και ό τρόπος αντιμετώπισής τους χαρακτηρίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους από τους υπόλοιπους. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί σωστή συμπεριφορά και κατάλληλο σχέδιο δράσης, ενώ κάθε ηγέτης θα πρέπει να αφιερώνει χρόνο στους ανθρώπους, όχι για να λύνει τα προβλήματά τους, αλλά για να τους μαθαίνει πως να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματά τους».

Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης αναπτύχθηκε η στάση του ηγέτη, η οποία προσδιορίζεται από τη θετική σκέψη και τη θετική προσέγγιση των πραγμάτων. Αυτό το οποίο προσδιορίζει τη στάση είναι ο εσωτερικός κόσμος του κάθε ανθρώπου και το πιο σημαντικό όλων είναι ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επιλέγει τη στάση του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο απαισιόδοξος παραπονιέται για τον άνεμο, ο αισιόδοξος περιμένει να αλλάξει ο άνεμος, ο ηγέτης προσαρμόζει τα πανιά». Τέλος ανέφερε αυτό που πλέον είναι γνωστό και τονίζεται σε κάθε σεμινάριο  δημιουργίας θετικής στάσης και νοοτροπίας, ότι «ζωή είναι το 10% από αυτό που μας συμβαίνει και 90% ο τρόπος που αντιδρούμε σ’ αυτό».

Στον διάλογο που ακολούθησε, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν τον λόγο και ανέπτυξαν τις απόψεις τους, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα και προβληματισμούς για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, τα οποία σχετίζονται με την επίλυση προβλημάτων και τη στάση της ηγεσίας, ενώ δόθηκαν και απαντήσεις σε θέματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Για μια ακόμη φορά οι συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, γεγονός, που επιβεβαιώνει το αυξημένο ενδιαφέρον των νέων, καθώς και την ποιότητα των γνώσεων που προσφέρει το συγκεκριμένο project.

Η επόμενη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Μαϊου 2014 και θα έχει σαν θέμα «Οι άνθρωποι και το όραμα», με αντικείμενο συζήτησης την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την ανάπτυξη του οράματος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.