Δράσεις του Δήμου Κοζάνης με αφορμή την 7η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας



Ο Δήμος Κοζάνης, με αφορμή την 7η Απριλίου, που έχει καθιερωθεί από  τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, και συμμετέχοντας στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε δράση ενημέρωσης των πολιτών στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας εστιάζεται στις μολυσματικές νόσους που μεταδίδονται στους ανθρώπους μέσω διαβιβαστών- φορέων παθογόνων μικροοργανισμών, γι’ αυτό διανεμήθηκε στους πολίτες ενημερωτικό υλικό, που αφορά στην προστασία από τα κουνούπια και τα νοσήματα που μπορούν να προκαλέσει το τσίμπημα τους, καθώς και στο τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη χρήση των εντομοαπωθητικών, αλλά και πως μπορούμε να αποφύγουμε τα κουνούπια στο σπίτι μας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με το θέμα αυτό θέλει να ευαισθητοποιήσει και να θέσει σε εγρήγορση κοινό και ειδικούς για την καλύτερη δυνατή θωράκιση της ατομικής και δημόσιας υγείας, διαπιστώνοντας ότι κατά τα τελευταία χρόνια μέσω ορισμένων διαβιβαστών, κυρίως κουνουπιών, πολλές μολυσματικές νόσοι (ελονοσία, δάγγειος πυρετός και άλλες ) άρχισαν να εμφανίζονται και να προκαλούν προβλήματα  σε χώρες όπου μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστες.

Βασικές αιτίες για την εξάπλωση αυτών των ασθενειών είναι η κλιματική αλλαγή , το παγκόσμιο εμπόριο καθώς και οι μετακινήσεις εν γένει. Μεταξύ των ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστές και συγκεκριμένα μέσω δηγμάτων κουνουπιών εκτός από την ελονοσία είναι και η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.