Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων υπηρεσιών Εορδαίας για την απόλυση υπαλλήλου σε Σούπερ Μάρκετ



Καταγγέλλουμε την καταχρηστική και τρομοκρατική απόλυση της συναδέλφου Βασιλικής Ιωαννίδου από το super market Carrefour ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ την Πέμπτη 3/4/2014 για τη συνδικαλιστική και αγωνιστική της δράση. Την ώρα που η επιχείρηση εξαγοράζει τα καταστήματα του ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ και επεκτείνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα εξαγοράζοντας τη μεγαλύτερη αλυσίδα super market της Αλβανίας, την ίδια ώρα απολύει αγωνιστές εργαζόμενους όπως έγινε στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη και τώρα στην Πτολεμαΐδα.

Αυτή την ανάπτυξη θέλουν και χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, με πετσοκομμένα δικαιώματα, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με καταστρατήγηση του ωραρίου και μισθούς πείνας. Αυτή την ανάπτυξη τους χαρίζει και η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο με την απελευθέρωση των απολύσεων, με τις μειώσεις εργοδοτικών εισφορών και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Για να εφαρμοστεί όμως στην πράξη η αντεργατική πολιτική, χρησιμοποιούν κάθε μέσο και κάθε τεχνική, με τρομοκράτηση, διάσπαση και τελικά απόλυση των εργαζομένων που σηκώνουν το ανάστημά τους.

Καλούμε την εργατική τάξη να συσπειρωθεί στο συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) και μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΠΑΜΕ να παλέψουμε οργανωμένα ενάντια στο μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να αντιπαρατεθεί με τη βαρβαρότητα, την εργοδοτική τρομοκρατία είναι η ελπίδα της οργάνωσης κλάδο τον κλάδο, σωματείο το σωματείο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, της ταξικής απάντησης των εργαζομένων, της κοινωνικής συμμαχίας με όσους πλήττονται από την πολιτική που ευνοεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην Πανεργατική Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ στις 10:30 στο παλιό πάρκο.

Απαιτούμε: Να επαναπροσληφθεί άμεσα η συνάδελφος και να σταματήσει η τρομοκράτηση κι ο εκφοβισμός των εργαζομένων στο χώρο εργασίας!

Τίποτα δεν χαρίζεται! Τα πάντα κατακτιούνται!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.